BOKANBEFALING: METAMORFOSE

I boken "Metamorfose får vi et dypdykk i hemmelige ordener, gamle myter og den er ispedd koder, tall og Numerologi.

2
7605

I påsken leste jeg boken «Metamorfose», en fantastisk bok av en norsk forfatter verdt å få med seg og som absolutt fortjener en anbefaling.

Metamorfose er en fiction roman som ble utgitt 5. mars 2015 av forfatter Åge Grønning. 

Oppdatering 1/11-2020. I disse virustider, Åge var riktig så fremsynt da han skrev boken?

Nedenfor et utdrag fra boken side 261-263.

«– Du formoder riktig, broder. Vår fremragende virolog og skaper Enlil har klart å konstruere en mildere utgave av Enlilviruset fra 1348, som han i sin genialitet har klart å spleise sammen med rabiesviruset. Dette nye, slagkraftige viruset blir av mange omtalt som et zombievirus. Det får luluene til å miste forstanden slik at de i sin galskap vil angripe hverandre, og til og med begynne å spise på hverandre. Det er grunnen til de mange zombieøvelsene som det amerikanske forsvaret har gjennomført de siste årene. – Ah, da kom det på plass. Har lurt en del på disse zombieøvelsene, og alle disse zombiefilmene som er kastet ut på markedet de siste årene. Så det er Enlils kreative triks vi legger merke til? – Det er nok det, broder Asael. – Hvor vil viruset bli plantet denne gangen? Blir det fra elven Arno, slik som sist? – Firenze er nok ikke noen ground zero denne gangen, Asael. Broder Enlil har besluttet at zombieviruset skal sprayes fra fly over store deler av verden. Tjue år med kjemikaliespraying har lagt forholdene gunstig til rette for at zombieviruset vil overleve sin ferd gjennom atmosfæren og vil ramme lulubestanden med stor kraft. – Ah, genialt, kom det begeistret fra Asael. –

Denne gangen vil ikke dette nye zombieviruset ta livet av så mange som spanskesyken eller svartedauden, men mer enn nok til at folket blir grepet av panikk og stiller villig opp for å motta våre dødsvaksiner. Vi innfører samtidig en obligatorisk vaksinering over hele kloden, og dem som nekter, blir automatisk plassert i egne interneringsleirer. Der vil de bli brukt som forsøkskaniner og tvangsmedisinert med våre nye og fremtidsrettede medisiner. Litt nytte må disse luluene gjøre for seg, før de tilslutt blir tvangsvaksinert med dødsvaksinen. Dette er den beste måten vi kan kontrollere dem på, til vi har kommet ned til det ideelle antallet på fem hundre millioner. Etter den tid vil luluene bli ledet etter samme oppskrift som vi finner i Enlils sosiologiske prøveprosjekt i Nord Korea. Samtidig er det i tråd med Enlils plan med profetiene i Åpenbaringsboken om dette merket som blir plassert i hånden eller pannen. – Aha, chipping, kom det blidt fra Asael. – Ingen kan kjøpe eller selge, uten den som er blitt chipmerket i sin panne eller sin hånd, er det ikke slik denne merkingen skal forstås? – Du har skjønt det, broder. Tiden for merking er like rundt hjørnet, gled deg. «


aage granning1Om forfatteren

Åge Grønning (f. 1953) er opprinnelig fra Bergen, men er nå bosatt i Brumunddal. Den tidligere akupunktøren har tidligere skrevet tre romaner, blant annet boken «Det tredje øyet».

I boken «Metamorfose for vi et dypdykk i hemmelige ordener, gamle myter og den er ispedd koder, tall og Numerologi. 

Det er en actionfylt bok som inneholder samtidig svært mye esoterisk og metafysisk kunnskap. Den har også integrert en del faglitteratur om vår fjerne fortid, alt fra stoff fra Sitchins bøker til Ancient Aliens-serien.

Den var så spennende at det var vanskelig å legge den fra seg! Derfor vil jeg anbefale den for dere tallinteresserte der ute.

Jeg ble nysgjerrig på forfatteren Åge Grønning og tok kontakt for en liten QA. Åge forteller følgende om seg selv.

«Jeg jobbet i Posten i en del år, og deretter noen år med skadebegrensning før jeg begynte på en utdannelse som terapeut. Jeg har jobbet med akupunktur de siste 25 årene.

Jeg kom over en bok om Numerologi for 20 år siden av William John Warner,  bedre kjent som Cheiro. Det var da jeg fikk øynene opp for tallenes magiske verden.

De siste to årene har jeg sett tallet 11.11. i alle mulige merkelige sammenhenger. En av de siste opplevelsene var en parkeringslapp som gikk ut kl 11.11..

Forfatterskapet mitt begynte som en tilfeldighet. Jeg hadde et manus liggende i skapet i 15 år helt til en venn av meg ba om å få lese det. Vedkommende ble så begeistret og mente at det burde utgis. Et halvt år senere var det blitt bok av dette bortgjemte manuset. Jeg trodde det skulle bli med denne ene boken,  helt til jeg en dag fikk en lys ide til en ny «story», så var plutselig skriveprosessen i gang.

Maria Orsic
Maria Orsic

Ideen til min fjerde bok, Metamorfose kom gradvis utover høsten 2013. Det var mange lesere av den forrige boken «Det tredje øyet» som ønsket en oppfølger. På det tidspunktet hadde jeg ingen klare ideer til en fortsettelse. Jeg følte at temaet/handlingen i Det tredje øyet på en måte var «case closed».

Etterhvert kom skrivekløen tilbake, og jeg prøvde å tenke ut et interessant plot med nye vinklinger, og gjerne sammen med ukjente mystiske elementer. Jeg tok utgangspunkt i emner som på det tidspunktet opptok meg.
Det var spesielt to temaer som hadde fanget min oppmerksomhet, og det var historien om den mystiske tyske kvinnen Maria Orsic, og fremstillingen av japanske katanasverd med sine mange hemmeligheter, hvor hardt og bløtt stål er smidd sammen etter eldgamle oppskrifter.

Jeg prøvde å finne ut om det lot seg gjøre å integrere disse to temaene i en roman. Etter litt funderinger fant jeg noe jeg ville prøve ut. Jeg la handlingen til Bergen, siden det er en by jeg er godt kjent i.

Karakteren Erik Bjerke kom rimelig fort. Jeg lot ham være metallurg og gullsmed med uvanlig stor interesse for hardt stål.

Boken begynner med at Maria Orsic og Erik Bjerke treffer hverandre. Så langt i skriveprosessen hadde jeg ingen formening om hvordan storyen ville komme til å utvikle seg. Det bekymret meg ikke så mye, fordi jeg visste at det ville komme senere. Og det gjorde det.

9 transformasjonTittelen «Metamorfose»

Metamorfose var lenge bare en arbeidstittel. Til slutt valgte jeg å beholde den.

Ordet «Metamorfose» betyr rett og slett forvandling, slik vi gjerne ser med en sommerfugl som går gjennom prosessen fra puppestadiet til en flyvende sommerfugl.

Det kan også være en betegnelse brukt på mennesker som gjennomgår transformasjoner på det indre plan, som igjen kan få dem til å endre sin oppfatning av virkeligheten. De kan få et endret verdigrunnlag sammen med et nytt perspektiv på seg selv, livet generelt og det som venter.

Boken handler om en gullsmed som er uvanlig opptatt av stål og herdeprosesser. Hans ønske er å kunne heve hardheten på stål til 7+ på Mohs hardhetskala.

Underveis treffer han på en høyst uvanlig dame Maria Orsic, som tilbyr ham å hjelpe til med å realisere drømmen han bærer på. Maria Orsic snur opp ned på verdensbildet hans. Etterhvert forstår han at det er sider ved hans virkelighetsforståelse som må opp til ny vurdering.

Steinmonumentet Georgia Guidestones
Steinmonumentet Georgia Guidestones

Her en numerologisk betraktning fra boken:

”…var de påpasselige med å oppføre dette monumentet på den riktige datoen: 22. mars. I numerologisk forstand, hvis man snur på litt på datoen, blir det til tallet 322, som er igigienes signatur på hvem som står bak steinmonumentet. Det er ingen tilfeldighet. Dette er en av de meget sære egenskapene med disse igigiene når de skal gjennomføre viktige markeringer av et eller annet slag, da må nemlig datoen være riktig numerologisk.

– Pussig må jeg si.

– Ja, ikke sant. Svært pussig og besynderlig at de reklamerer for sin eksistens og sine planer for fremtiden på denne måten, og at ikke en kjeft reagerer på det”.

Boken bærer preg av Åge`s interesse for eksistensielle spørsmål som også må sees i sammenheng med hans interesse for fjernhistorie og det som mange i dag stempler som myter.

Åge vil ikke si at boken skal formidle noe spesielt budskap. Det er heller et ønske om å underholde, og at noen av leserne kanskje blir såpass fascinert av handlingen at de begynner å Google ord og uttrykk.»

omslag1

Avslutning

Vil du ha action, kunnskap, spenning, mord og mysterier på en gang, bør du få med deg denne boken. Den kan bestilles hos Åge, send han en epost på aagroenn@online.no


Forfattet av:
 Åse Steinsland 13.04.2015, oppdatert 01.11.2020

 

Aktuelle lenker:

Kommentarer er stengt.