BOKANBEFALING – METAMORFOSE

I boken "Metamorfose får vi et dypdykk i hemmelige ordener, gamle myter og den er ispedd koder, tall og Numerologi.

2
6169

I påsken leste jeg boken «Metamorfose», en fantastisk bok av en norsk forfatter verdt å få med seg og som absolutt fortjener en anbefaling.

Metamorfose er en fiction roman som ble utgitt 5. mars 2015 av forfatter Åge Grønning. 

Åge Grønning (f. 1953) er opprinnelig fra Bergen, men er nå bosatt i Brumunddal. Han arbeider til daglig som akupunktør i Hamar, og driver med kunstmaling og gitarspill på fritiden. Han har tidligere skrevet tre romaner, blant annet boken «Det tredje øyet».

I boken «Metamorfose for vi et dypdykk i hemmelige ordener, gamle myter og den er ispedd koder, tall og Numerologi. 

aage granning1Det er en actionfylt bok som inneholder samtidig svært mye esoterisk og metafysisk kunnskap.

Den har også integrert en del faglitteratur om vår fjerne fortid, alt fra stoff fra Sitchins bøker til Ancient Aliens-serien.

Den var så spennende at det var vanskelig å legge den fra seg! Derfor vil jeg anbefale den for dere tallinteresserte der ute.

Jeg ble nysgjerrig på forfatteren Åge Grønning og tok kontakt for en liten QA. Åge forteller følgende om seg selv.

«Jeg jobbet i Posten i en del år, og deretter noen år med skadebegrensning før jeg begynte på en utdannelse som terapeut. Jeg har jobbet med akupunktur de siste 25 årene.

Jeg kom over en bok om Numerologi for 20 år siden av William John Warner,  bedre kjent som Cheiro. Det var da jeg fikk øynene opp for tallenes magiske verden.

De siste to årene har jeg sett tallet 11.11. i alle mulige merkelige sammenhenger. En av de siste opplevelsene var en parkeringslapp som gikk ut kl 11.11..

Forfatterskapet mitt begynte som en tilfeldighet. Jeg hadde et manus liggende i skapet i 15 år helt til en venn av meg ba om å få lese det. Vedkommende ble så begeistret og mente at det burde utgis. Et halvt år senere var det blitt bok av dette bortgjemte manuset.

Jeg trodde det skulle bli med denne ene boken,  helt til jeg en dag fikk en lys ide til en ny «story», så var plutselig skriveprosessen i gang.

Maria Orsic
Maria Orsic

Ideen til min fjerde bok, Metamorfose,  kom gradvis utover høsten 2013. Det var mange lesere av den forrige boken «Det tredje øyet» som ønsket en oppfølger. På det tidspunktet hadde jeg ingen klare ideer til en fortsettelse. Jeg følte at temaet/handlingen i Det tredje øyet på en måte var «case closed».

Etterhvert kom skrivekløen tilbake, og jeg prøvde å tenke ut et interessant plot med nye vinklinger, og gjerne sammen med ukjente mystiske elementer. Jeg tok utgangspunkt i emner som på det tidspunktet opptok meg.
Det var spesielt to temaer som hadde fanget min oppmerksomhet, og det var historien om den mystiske tyske kvinnen Maria Orsic, og fremstillingen av japanske katanasverd med sine mange hemmeligheter, hvor hardt og bløtt stål er smidd sammen etter eldgamle oppskrifter.

Jeg prøvde å finne ut om det lot seg gjøre å integrere disse to temaene i en roman. Etter litt funderinger fant jeg noe jeg ville prøve ut. Jeg la handlingen til Bergen, siden det er en by jeg er godt kjent i.

Karakteren Erik Bjerke kom rimelig fort. Jeg lot ham være metallurg og gullsmed med uvanlig stor interesse for hardt stål.

Boken begynner med at Maria Orsic og Erik Bjerke treffer hverandre. Så langt i skriveprosessen hadde jeg ingen formening om hvordan storyen ville komme til å utvikle seg. Det bekymret meg ikke så mye, fordi jeg visste at det ville komme senere. Og det gjorde det.

9 transformasjonTittelen «Metamorfose»

Metamorfose var lenge bare en arbeidstittel. Til slutt valgte jeg å beholde den.

Ordet «Metamorfose» betyr rett og slett forvandling, slik vi gjerne ser med en sommerfugl som går gjennom prosessen fra puppestadiet til en flyvende sommerfugl.

Det kan også være en betegnelse brukt på mennesker som gjennomgår transformasjoner på det indre plan, som igjen kan få dem til å endre sin oppfatning av virkeligheten. De kan få et endret verdigrunnlag sammen med et nytt perspektiv på seg selv, livet generelt og det som venter.

Boken handler om en gullsmed som er uvanlig opptatt av stål og herdeprosesser. Hans ønske er å kunne heve hardheten på stål til 7+ på Mohs hardhetskala.

Underveis treffer han på en høyst uvanlig dame Maria Orsic, som tilbyr ham å hjelpe til med å realisere drømmen han bærer på. Maria Orsic snur opp ned på verdensbildet hans. Etterhvert forstår han at det er sider ved hans virkelighetsforståelse som må opp til ny vurdering.

Steinmonumentet Georgia Guidestones
Steinmonumentet Georgia Guidestones

Her en numerologisk betraktning fra boken:

”…var de påpasselige med å oppføre dette monumentet på den riktige datoen: 22. mars. I numerologisk forstand, hvis man snur på litt på datoen, blir det til tallet 322, som er igigienes signatur på hvem som står bak steinmonumentet. Det er ingen tilfeldighet. Dette er en av de meget sære egenskapene med disse igigiene når de skal gjennomføre viktige markeringer av et eller annet slag, da må nemlig datoen være riktig numerologisk.

– Pussig må jeg si.

– Ja, ikke sant. Svært pussig og besynderlig at de reklamerer for sin eksistens og sine planer for fremtiden på denne måten, og at ikke en kjeft reagerer på det”.

Boken bærer preg av Åge`s interesse for eksistensielle spørsmål som også må sees i sammenheng med hans interesse for fjernhistorie og det som mange i dag stempler som myter.

Åge vil ikke si at boken skal formidle noe spesielt budskap. Det er heller et ønske om å underholde, og at noen av leserne kanskje blir såpass fascinert av handlingen at de begynner å Google ord og uttrykk.»

omslag1

Avslutning

Vil du ha action, kunnskap, spenning, mord og mysterier på en gang, bør du få med deg denne boken. Jeg synes personlig den var så bra at den burde utgis internasjonalt

Boken kan bestilles ved å klikke på bildet til høyre eller på denne lenken.

Forfattet av:  Åse Steinsland 13.04.2015

Aktuelle lenker:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Del din kommentar
Skriv inn ditt navn her