JULEKOMETEN WIRTANEN. Telegram fra Universet på vei!

Storfint besøk fra universet til jul.

1
2236

Fredag 22. november år 2013 ble Magnus Carlson verdensmester i sjakk. Samme dag krysset kometen ISON planeten Mars.

Denne dagen ble 97 % av NASAs personale sendt hjem og USA stengte ned sine statlige tjenester etter «budsjetthavari».

Personlig tror jeg den amerikanske regjering trodde det kunne bli en mektig solstorm eller en annen type katastrofe denne dagen. ISON var mye større enn Wirtanen og rundt 5 km i diameter. Vi hadde aldri sett en komet på denne størrelsen nesten kollidere med en planet i vårt solsystem.

Kometen Ison.

I løpet av de 200 årene man har oversikt over, har heller aldri en komet passert så nær solen. Hadde ISON klart passasjen rundt solen, ville den ha vært nærmest jorden  rundt 25. desember 2013.

Kometen Wirtanen er ikke så stor, kun 1,2 kilometer i diameter. I dag 16. desember er den nærmest jorden, omtrent 11,5 millioner kilometer unna. Dette gjør den til en av de ti mest nærgående kometer i moderne tid.

Nasjonen Norge nyter godt av kometbesøk.

I år ble Carlson verdensmester igjen, og samme dag ble det rapport på Spaceweather at kometen Wirtanen nærmer seg jorden og ville bli synlig for det blotte øye.

I tillegg til Magnus Carlsons seire, hadde vi også kometbesøk i 2009 da Rybak vant Eurovision med låten «Fairytale». Det samme skjedde i 1985 da Bobby Socks vant med låten «La det svinge». Interessant at symbolikken i begge titlene kan symbolsk knyttes til kometers oppførsel.

Det var faktisk Wirtanen som opprinnelig var Rosetta-sonden sitt mål, men raketten som skulle skyte opp Rosetta til Wirtanen eksploderte etter 3 minutter, prosjektet ble utsatt og Wirtanen mistet sjansen til å bli den mest studerte komet i historien. I stedet landet sonden på kometen 67P / Churyumov-Gerasimenko. Nedenfor diagram av Wirtanen du kan klikke deg inn på hos timeanddate.

Det er visstnok 20 år til neste gang en komet passerer så nært. De som bor i områder med lavt nivå av lys-forurensning kan sannsynligvis kunne se kometen med det blotte øye, mens folk som bor i byer kan trenge kikkert eller teleskop for å få et glimt.

Mange kristne venter på Jesus gjenkomst og det er lett å trekke paralleller vedr. kometbesøket nå i desember med historien om Betehems-stjernen, de 3 vise menn og varselet om verdenslyset, Jesus-barnets fødsel.

Nå passerer kometen nærmest jorden like før solen sin reinkarnasjon / vintersolverv.

Betlehem (Bethel betyr Guds hus, het tidligere Luz/Lys) befinner seg i Israel, og Israel fyller 70 år, 7 mnd. og 7 dager dagen før Vintersolverv.

I eldre tider ble kometer og asterioder sett på som telegram fra gudene.

Et slikt telegram finner du i Mekka. Millioner av muslimske pilegrimer reiser hit hvert år for å gå 7 ganger rundt Kaba og deretter 7 turer mellom Safa og Marwa.

I Kabaen finner vi den Den svarte steinen som du ser på bildet ovenfor (al-hajar al-aswad). Den sies å være / deler av en meteoritt/komet. I følge legenden ble den bragt til jorden av engelen Gabriel (G=7). Den står av 7 fragmenter i er innrammet i en sølvramme. Steinen oppfattes som et symbol på evigheten og på guds enhet.

Kabaen inneholder 7 magnetiske steinfragmenter.
Kometen Hale-Bopp, sett fra Pazin, Croatia i 1997.

1997, Hale Bopp & Heavens gate. 

Hale Bopp var synlig på stjernehimmelen hele 18 måneder tilbake i 1997 og var nærmest jorden den 22.mars. Den lange perioden med synlighet og omfattende mediadekning fjorde Hale-Bopp til den mest observerte komet i historien.

Tragisk nok så begikk 39 medlemmer av sekten «Heavens gate» selvmord den 26. mars. De trodde de skulle hentes fra denne verden til en høyere tilværelse og skulle teleportere seg til et romskip de trodde fløy bak kometen…

Wirtanen

Hvordan påvirkes vi av passerende objekter?

Kometer produserer resonans-bølger som påvirker solen og andre objekter i rommet. Det er godt dokumentert at solens aktivitet har direkte innvirkning på været på jorden, og kometenes elektromagnetiske aktivitet har direkte innvirkning på solens vær.

Den 15. februar 2013 inntraff meteoritt-nedslaget i Chelyabinsk i Russland, SAMME DAG som asteroiden 2012 DA14 passerte rekordnært jorden.

I følge ekspertene var det ingen sammenheng mellom disse to hendelsene sammen. Nå tror ikke jeg på julenissen lenger… Nedslaget i Russland var det kraftigste siden Tunguska-nedslaget den 30.06.1908 i Russland. Ikke tilfeldig at filmen «Armageddon» hadde premiere den 30.06.?

Nedenfor bilde av forskjellige komet-typer slik de ble skissert i gamle dager.

Kilde.

Det har blitt sagt mang en gang at om det finnes et sannferdig universelt språk, så vil det komme til uttrykk via tall & geometri.

I søken etter svar jakter jeg matematiske, frekvensbaserte like tallmønstre. Universets tall er 9, det store fraktal-tallet som ofte dukker opp i tiden som går mellom lignende hendelser.

Wirtanens dato for nærkontakt er i dag 16. desember. Vi er i år -2×18 og kalkulatoren viser at det ville ha gått 1818= 1+8+1+8=18/9 dager mellom ISON og Wirtanens nær-jorden passasjer om ISON hadde overlevd sol-passasjen.

Samme mønster ser vi med håndballjentene. De fikk kun en skuffende 5. plass i VM i år. Noe lignende skjedde også 9+9=18 år tidligere i år 2000, da kom vi på 6. plass. Finalen går forresten av stabelen i dag kl. 18.00.  (Fordypning det superhellige tallet 108 på lenkene nederst).

Mange mennesker føler seg små og frakoblet fordi universet er så stort. Faktum er at vi alle opererer i– og er en aktiv del av universet.  Kanskje viktigere enn alt annet er det at UNIVERSET ER I OSS, atomene våre kommer fra stjernene.

Da er det frem med bordteleskopet igjen i kveld og prøve å få en kikk på juleteletrammet.

Ha gode førjulsdager alle sammen 🙂

Forfattet av: Åse Steinsland 16.12.2018

Kilder:

GAMMELT 7-TALLSMØNSTER GJENSPEILES I VIRKELIGHETEN. (A)

FORDYPNING I DET HELLIGE TALLET 108. (A)

MÅ VI RINGE BRUCE WILLIS? Asteriode passerer nær jorden i natt (A)