DEN HELLIGE MODER TERESAS TALL

Hvilke tall styrte Mor Teresa, en av vår tids mest kjente personifiseringer av nestekjærlighet og ydmykhet?

4
10349

På disse sidene analyserer vi kjente mennesker for at du skal få en dypere forståelse for Numerologi.

Mor Teresa er kanskje vår tids mest kjente personifisering av nestekjærlighet og ydmykhet i praksis.

Vi tar en titt på tallene som definerte Mor Teresas personlighet, liv og skjebne.

Fødselsdata

Hun ble født i Skopje som den gang lå under Tyrkia, men stedet er i dag hovedstaden i Makedonia. (En analyse skal alltid gjøres på fullt fødselsnavn/ dåpsnavn.)

Dåpsnavn: Agnes Gonxha Bojaxhiu
Fødselsdato: 26.08.1910

mt7Mor Teresas personlige tall

Navnetall: 43/7
Vokaltall: 14/5
Konsonanttall: 20/2
Skjebnetall: 27/9

Navnetallet avslører hvem vi er, og Mor Teresa hadde navnetall 7, og navnetallet bygget på på vokaltall 5 og konsonanttall 2.

Tallet 7 er ikke et materielt tall, men et åndelig og spirituelt tall. Som navnetall forbindes det med intelligens, og man skal utvikle sine mentale evner for å hjelpe andre.

mt9Tallet 7 er tallet for filosofen og mystikeren, og det var Pythagoras favoritt-tall på grunn av det store potensialet som ligger kodet i tallet. Tallet er det mest åndelige av alle tall, og påvirket av tallet har man et naturlig talent til å opplyse og inspirere mennesker.

En balansert 7-er blir assosiert med den indre verden, åndelig opplysning, psykologi, klarsyn, telepati, profeti, intuisjon, å avdekke sannheter, visdom og åndelige studier.

Tallet 7 trekkes mot vitenskap, filosofi og mystikkens verden, og tallet avskyr overfladiskhet. 

Mange mennesker påvirket av tallet har også blitt anerkjent for sine åndelige og vitenskapelige prestasjoner. Etterforskere, forfattere, healere, klarsynte, prester, analytikere, oppfinnere, teknikere, lærere, advokater, filosofer, teologer, alt innenfor data, vitenskap eller tekniske områder er yrker 7-ere  blir trukket mot.

Hennes vokaltall var 14/5, også kalt skriverens- og mediatallet. Tallet 5 er tallet for frihet og er et sosialt, rastløst, nysgjerrig tall som lærer fort og liker bevegelse. Hun reiste svært mye i løpet av sitt liv.

moderteresa3Som vi ser så hadde hun også tallet 2 blant sine kjernetall, et følsomt, imøtekommende og varmt tall. Tallet 2 kalles diplomatens tall. Påvirket av tallet i denne posisjonen er man ofte flink å få andre til å føle seg viktig og elsket.

2 er tallet for fredsmegleren, og påvirket av tallet som konsonanttall har man ikke særlig behov for å være leder og bli sett, og trives best med å  jobbe bak i kulissene.

Moder Teresa ville i størst mulig grad unngå fokus på seg selv som person.

27gudsfingeravtrykkSkjebnetall 27/9 – Medfølelsens tall & «Guds fingeravtrykk»

Skjebnetallet avslører vår utviklingsvei, og det sammensatte tallet 27 er et svært kraftfullt og harmonisk tall (Dette er også tallet som viser seg i rytmen i den universelle PI).

Tallet 9 er et guddommelig tall, og derfor kan det være vanskelig for et menneske å bære.

«Jeg er bare et verktøy i Guds hender. Derfor skulle dere ikke snakke om meg, men om det arbeid som Herren har kalt meg til.»

Påvirket av tallet har man stort mot, intellektuell kraft og styrke. Tallet bærer i seg mye medfølelse, lidenskap og ideologi. Veldedighet appellerer til 9 som er universets tall, og svært mange påvirket av tallet har yrker eller er å finne i bevegelser som jobber for en bedre verden og som velgjørere for sine medmennesker. Mange jobber også med mennesker som på en eller annen måte har falt utenfor systemet.

mt5Litt historie

På en togtur mellom Calcutta og Darjeeling, fikk søster Teresa opplevelsen som skulle forandre hennes liv.

Hun fikk et kall. Hun opplevde at Jesus viste seg for henne i en visjon og viste sin smerte over hvordan de fattige var glemt.

Mor Teresas kall ble deretter å utstråle Jesu kjærlighet ovenfor verdens utstøtte. I 1928 reiste hun til India og avla klosterløftet i 1931 – et løfte om å leve i fattigdom, kyskhet og lydighet.

mt4«Av blod er jeg albansk, av statsborgerskap er jeg indisk, av tro er jeg en katolsk nonne. Når det gjelder mitt kall, tilhører jeg verden.»

Hun følte Gud tale til henne at hun skulle forlate klosteret og leve blant de fattige. Hun tok et intensivt sykepleier-kurs og begynte å arbeide i Calcuttas slum. Hun underviste hjemløse barn, og etterhvert fikk hun midler til å dele ut mat til fattige, og hun åpnet et primitivt hospital hvor døende mennesker kunne får en verdig livsavslutning.

ModerTeresa som ung.
ModerTeresa som ung.

17. august 1948 forlot hun sitt kloster og gikk ut i verden som uavhengig nonne. Hun begynte sin tjeneste på gaten, og stiftet «Nestekjærlighetens misjonærer» offisielt i Calcutta katolske erkebispedømme.
I India drev de 30 hjem for nyfødte foreldreløse barn, 70 pleiehjem for spedalske og en rekke hospitaler for døende.

Ordenen drev også virksomhet i Peru, Venezuela, New York, Tanzania, Etiopia, Israel og Yemen.

«Av og til tror vi at det vi gjør, bare er en dråpe i havet. Men havet ville vært mindre uten den dråpen.» Moder Teresa.

11. desember 1979 fikk hun Nobels fredspris. Her sammen med Professor John Sanness.
11. desember 1979 fikk hun Nobels fredspris. Her sammen med Professor John Sanness.

Hun fikk Nobels fredspris for sitt arbeid i 1979. I den forbindelse ville hun ikke bo på Grand Hotell, slik prisvinnerne vanligvis gjør. Hun følte seg mer hjemme sammen med nonnene på St. Josefs Institutt, like bak St. Olavs kirken i Oslo.

Da det var snakk om en gallamiddag, mente hun at det var fryktelig bortkastede penger. Det ble derfor en enkel middag, og de pengene som ble til overs, 20.000-30.000 kroner, fikk hun med seg tilbake til India.

dianateresaI et brev til et av komitémedlemmene skrev hun at pengene var blitt brukt på julemiddag for 2000 fattige i Kolkata.

Hun mottok Templetonprisen i 1973, Nobels fredspris i 1979 og Indias høyeste sivile utmerkelse, Bharat Ratna, i 1980.

På kåringer over tidenes fremste kvinner, finner vi henne ofte blant de ti øverste – i selskap med navn som Jeanne d´Arc, Anne Frank, prinsesse Diana, Cleopatra osv.

Hun sovnet inn samme dag som prinsesse Diana ble gravlagt den 5. september 1997.

Søndag 4. september 2016 så skal moder Teresa kanoniseres og gjøres til helgen.  For å saliggjøres så må man i følge den katolske kirkes retningslinjer minst ha utført minst ett mirakel, og Moder Teresa helbredet en kvinne for kreft.

hvitroseJeg har lyst å avslutte artikkelen med noen kloke ord av Moder Teresa.

  • Andre kan være både urimelige, ulogiske og selvopptatte. Tilgi dem likevel.
  • Hvis du er vennlig, er det mange som vil beskylde deg for å ha egoistiske, skjulte motiver.  Vær vennlig likevel.
  • Hvis du har suksess, vil du få falske venner og sanne fiender. Fortsett med suksessen likevel.
  • Hvis du er ærlig og oppriktig kan du bli lurt. Vær ærlig og oppriktig likevel.
  • Det du har brukt år på å bygge opp kan andre rive ned over natten. Bygg likevel.
  • Hvis du finner sinnsro og lykke, kan andre bli sjalu. Vær lykkelig likevel.
  • Det gode du gjør i dag, kan andre ha glemt i morgen. Utfør gode gjerninger likevel.
  • Gi verden det beste du har,  og det blir kanskje ikke nok. Gi verden det beste du har likevel.
  • I siste instans er alt bare en sak mellom deg og Gud. Det har aldri vært en sak mellom deg og de andre.

Forfattet av: Åse Karin Steinsland oktober 2014, oppdater 28.08.2016

Kilder:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Del din kommentar
Skriv inn ditt navn her