SOMMER-SOLVERV. Snart solsnu og årets lyseste døgn!

0
6122

Det er straks sommersolverv igjen, og i tidligere tider ble det feiret som et betydelig vendepunkt.

Sommersolverv er en kosmisk begivenhet som påvirker absolutt alle og alt liv på jorden. Solen står på sitt høyeste punkt over ekvator på den nordlige halvkule, og på det laveste punktet på den sørlige halvkule. Sommersolverv er derfor det lyseste døgnet her nord og det mørkeste døgnet lenger sør.

Jordkloden har beveget seg til andre siden av solen, slik at den nordlige halvkule tipper mot sola i stedet for vekk fra sola, slik den gjorde for et halvt år siden ved vintesolverv.

Året er delt inn i 4 årstider. 13 x 4 = 52
Året er delt inn i 4 årstider. 

Årets 4 sesonger, 13 x 4 = 52 uker.

Via tall og geometri manifesteres de kosmiske naturlover.

Våren regnes fra vårjevndøgn til sommersolverv, sommeren fra sommersolverv til høstjevndøgn, høsten fra høstjevndøgn til vintersolverv og vinteren fra vintersolverv til vårjevndøgn.

Her i Norge skjer sommersolverv 21. juni 2018.

  • Vintersolverv, varer i 13 uker eller 3 måneder
  • Vårjevndøgn, varer i 13 uker eller 3 måneder
  • Sommersolverv, varer i 13 uker eller 3 måneder
  • Høstjevndøgn, varer i 13 uker eller 3 måneder
ssEteren/0-punktet (+) er fylt av kosmisk livgivende energi, og korset + ble i tidligere tider brukt som markør og symbol på de 4. himmelretningene.

Jordens geometriske kraftfelt skapes av forskjellige kryssende linjer som danner et rutenett. (Ley lines)», og disse fungerer som akupunkturpunkter i jordens nervesystem.

I gamle dager da mennesker brukte solen for å plassere seg selv i tilværelsen, brukte dem stein som markør. Steiner ble plassert på spesielle krysningspunkter på jordens overflate for å kartlegge solens bevegelsesmønstre gjennom dens reise.

Templer, pyramider, steinsirkler og andre bygninger fra oldtiden er bygget på slike krysningspunkt for å I-Ching diagrammet avslører solens reise og endringen i lysforhold gjennom et år.tappe energi fra planet-nettverket for å bygge opp ny energi og kraft.

Krysningspunktene ble sett på som hellige steder, de åpnet dører til andre dimensjoner av virkeligheten og gav vitalitet og overflod.

I-Ching diagrammet avslører solens reise og endringen i lysforhold gjennom et år.

Ved et jevndøgn står solen i ett av to motsatte punkter på himmelkulen der himmel-ekvator og ekliptikken skjærer/krysser hverandre.

Megalittene i Stonehenge.
Megalittene i Stonehenge.

 I Åsatru (troen på æsene i norrøn mytologi) var det vanlig å holde blot 4 ganger i året.

De hadde sine hellige steder hvor de gjennomførte seremonier, og Stonehenge er en av disse stedene hvor  det også finnes en stein kalt fruktbarhets-steinen.

I følge filosofien har ånden større mulighet til å bli blir impregnert (programmert) inn i den fysiske verden disse dagene.

I følge afrikansk filosofi sammenlignes dagene rundt vintersolverv og sommersolverv med dagene kvinner har eggløsning, når egget er mest mottakelig for befruktning.

Viktige mål for tid og rom er kodet i steinsirkelen i Stonehenge. Stedet viser seg å være så kodet med tall at enkelte kaller det for en forhistorisk datamaskin. Arkeologene er enige om at steinene ble reist mellom år 3500 og 1000 f.Kr, og astronomer mener de fungerte som sol- og måneobservatorier. Vel, den etymologiske betydningen av ordet måne er ”å måle”.

Korset sett i en større sammenheng.

Øverst ser du et vanlig kalenderår fremstilt som et hjul med korset. Korset viser seg også i en større kalender, eller en hel syklus, eller et såkalt astrologisk stor-år. Dette er en syklus som strekker seg over hele 25.920 år. (2160 år i hvert stjernetegn x 12). I tillegg så er også månens diameter 2160 engelske miles.

Kalenderårets 4 sesonger

På motsatt side av der vi befinner oss sånn noenlunde i denne større syklusen – for omtrent 12960 år siden (+- et århundre), så inntraff en større og ekstrem hendelse på jorden og som forandret hele naturens balanse. Det skjedde da vi var i Løvens tidsalder.

Jordens geografi endret seg drastisk og verdens-kartene så helt annerledes ut etter disse hendelsene, som sies å være de verste hendelsene på jorden på lang tid.

Det var da de de store pattedyrene som mammuter m.m. forsvant fra jordens overflate, og næringskjeden ble forandret.


stonehenge9

Alle gode ting er 3, på det tredje skal det skje!

For lenge siden så var også et kalender-år 360 dager, og en kalendermåned var på 30 dager.

Logikken viser seg igjen. En sirkel er 360 grader, og å bevege seg gjennom et stjernetegn i kalenderen over tilsvarer da 30 grader. (360:12=30).

Ikke tilfeldig da at opprinnelig så bestod den ytterste sirkelen i Stonehenge av 30 steiner og 30 åpninger. Alle steinene hadde identisk høyde var koblet sammen med 30 dekksteiner. Jorden kretser også rundt solen med en fart på ca. 30 km/s.

stonehenge3

Mange har fortalt om uforklarlige opplevelser ved Stonehenge, og gammel folketro sier at steinene hadde magisk kraft. Kraften kunne helbrede syke og førte ulykke over de onde, og kraften kunne også få steinene til å flytte på seg ved egen hjelp.

I samme område i England finner vi også omtrent 75% av de mystiske kornsirklene med sine vakre geometriske mønstre (og meldinger).

Sommersolverv og vintersolverv blir ikke lenger markert på kalenderen vår.

FADSELLYSLysfrekvenser styrer alt, men kunnskapen ble overtatt og omskrevet av religionene. Nok en bekreftelse på at vi fortsatt lever i en periode hvor viktig kunnskap blir undertrykt og ikke gitt folkemassene.

Vi har en svært så potent dag foran oss! Naturen er i full blomst, så benytt tiden til å lade batteriene før høsten setter inn. Ha fokus på nye muligheter og ting du vil skal gå i oppfyllelse. La positive tanker og energier få slippe inn i dag og nyt årets lengste dag!

Med ønske om en berikende sommer til alle 🙂

Kilder: