FILMEN «KNOWING». I ferd med å bli virkelighet?

I filmen fra 2009 skjer det en oljekatastrofe i Mexico-gulfen. Så skjedde det samme i virkeligheten året etter.

0
3819

Filmen «Knowing» har i seg masse tall og datoer. 

Nicolas Cage hadde hovedrollen og filmen hadde premiere 20. mars 2009.

Flere hendelser i filmen har skjedd i virkeligheten etter filmen ble gitt ut.

I filmen ser vi at Cage ser på nyhetene at en oljeplattform står i brann i Mexicogulfen. 1 år og 1 mnd. senere så skjer samme i virkeligheten den 20. april 2010.

Det har skjedd flere slike hendelser, men for deg som ikke har sett filmen, her en innføring. 

I år 1959 (Globalt år 22) hører en ung jente med navn Lucinda Embry hviskende stemmer når hun stirrer på solen. Klassen hennes blir valgt til å bidra til en tidskapsel og barna skal tegne hvordan de tror fremtiden kommer vil se ut.

knowing7

I stedet for å tegne bilder skriver Lucinda ett ark full av tilsynelatende tilfeldige tall. Læreren sier elevene må forte seg med å bli ferdig, men Lucinda fortsetter å skrive flere tall helt til læreren tar fra henne arket, selv om hun ikke er helt ferdig. Arket blir lagt i tidskapselen som skal åpnes nøyaktig 50 år senere.

knowing66

Lucinda forsvinner når tidskapselen er plassert i bakken og blir funnet av en lærer i et skap hvor hun har skrapt neglene sine til blods i et forsøk på å skrive inn flere tall inn på innsiden av skapdøren med neglene..

50 år senere, i 2009 er Caleb Koestler elev ved den samme barneskole som Lucinda. Når tidskapselen åpnes får barna utdelt en tegning hver, og Caleb ender opp med arket med tall som ble skrevet av Lucinda 50 år tidligere.

Calebs far, Jonathan er professor i astrofysikk ved Massachusetts Institute of Technology. Han oppdager at tallene har en bestemt sekvens  og henviser til datoer og antall døde i forskjellige ulykker i løpet av de siste 50 årene, inkludert 91101-2996 (tall for dato og antall døde i terror-angrepet 11. september 2001).knowing8
De tre siste sekvensene med tall er datert i umiddelbar fremtid. Noen få dager senere, kjører en bil med to fremmede menn forbi huset deres. De gir Caleb en liten stein. Caleb drømmer om en av de ukjente mennene som peker ut av vinduet og viser han at hele verden står i brann. Han ser brennende dyr som løper ut fra en skog.

Pappa Jonathan sporer opp Lucindas datter Diana og datteren Abby. Etter å ha innsett at en av tall-sekvensene på arket resulterte i katastrofe, går Diana med å hjelpe Jonathan. Hun sier at moren (Lucinda) pleide å høre stemmer, og at den siste datoen på arket, 19. oktober var dagen Lucinda alltid sa at datteren kom til å dø.

knowing9

Det siste tallet på arket ser ut til å være «33», men de oppdager at det egentlig står «EE» skrevet baklengs. De oppdager at EE betyr «alle andre» (Everyone Else),  masseutryddelse, en hendelse ingen vil unnslippe.

Dagen etter får Jonathan en åpenbaring og skynder seg til MIT-observatoriet, hvor han oppdager at en massiv solstorm er på gang som vil gjøre hele jordkloden ubeboelig. Det var derfor det hadde vært så unormalt varmt.

knowing10

Diana ønsker å gjemme seg i noen dype grotter. Jonathan går motvillig med på dette, og fortsetter å undersøke Lucindas ark med tall. Frustrert av Jonathans forsinkelser, bestemmer Diana seg for å ta med så mange mennesker hun klarer til hulene uten ham.

Samtidig som Diana stopper for å fylle drivstoff, blir en melding kringkastet på radio og TV for å varsle verden om den kommende solstormen. Jonathan ringer Diana og forteller at hulene ikke trygge fordi solstormen vil trenge over en kilometer inn i jordskorpen og drepe alle levende vesen, bakterier også. Mens Diana står i telefonen, tar de fremmede mennene barna i bilen hennes.

Diana setter etter dem, men blir truffet av en lastebil. Jonathan skynder seg til dem og kommer frem like før Diana dør nøyaktig ved midnatt 19. oktober. Han finner også en svart stein i Dianas hånd. Jonathan finner barna og de fremmede mennene som venter ved et tørt elveleie dekket med svarte steiner. Et romskip kommer ned fra himmelen. Pappa Jonathan blir nektet å reise, men barna får reise sammen med de fremmede som viser seg å være utenomjordiske lys-vesener.

knowing6
Romskipet reiser med barna og noen kaniner, samtidig som mange lignende romskip forlater Jorden fra forskjellige steder i verden. Neste morgen er himmelen i brann på grunn av solstormen. Jonathan kjører gjennom kaoset i Bostons gater mens han hører på klassisk musikk.

Han besøker faren sin, og de omfavner hverandre i det solstormen brenner bort atmosfæren. En stor vegg av ild brenner bort hele jordoverflaten, og ødelegger alt liv på planeten. Caleb, Abby og flere andre barn havner på en annen planet som ligner på jorden. I den siste scenen blir de sett løpende gjennom høyt gress mot et gigantisk hvitt tre som ligner på Livets tre.

Vedr. symbolikk og navn. I filmen ser vi at ideen med tidskapselen kom fra Lucinda Embry. Symbolikk Luc = 333, embryo=Fosterstadiet..

knowing5

Det rare er at i tiden etter filmen så har hendelsene i filmen inntruffet i virkeligheten, en etter en…

Hendelse 1. Brann & oljekatastrofe i Mexico-gulfen

I filmen som ble utgitt i 2009 ser Nicolas Cage ser på nyheter TV og ser en oljeplattform som står i brann i Mexicogulfen. På dagen, nøyaktig 13 måneder senere skjer hendelsen i virkeligheten. (396 dager, tallene Tesla sier forklarer hele universet).

Oljeplattformen Deepwater Horizon tar fyr i Mexicogulfen den 20.04.2010. 11 mennesker forsvant/brant opp og ble aldri funnet  Her er et lite glimt av begge hendelsene.

Hendelse 2. Flyulykke

1750 dager eller 42000 timer etter,  inntreffer en flyulykke nesten helt identisk som i filmen.

Trans Airways Flight 235 var en innenlands flyreise som endte opp i Keelung-elven den 4. februar 2015. Flyet hadde 53 passasjerer og et mannskap på 5. Det var 15 overlevende. 43 personer omkom. Her er en liten snutt som viser flyet over motorveien da det krasjer i filmen, og helt på slutten av filmen ser du det Taiwanske flyet styrte.

Hendelse 3. Togulykke

I går den 29.09.2016, 2750 dager etter film-premieren 20.03.2009 inntraff det en grusom togulykke.

Over 100 personer ble skadet etter at et tog krasjet på stasjonen Hoboken i New Jersey. 3 personer er bekreftet døde. Øyenvitner forteller at toget sakket ikke ned farten i det hele tatt, akkurat som vi så i filmen. Lenke.  Her en snutt fra filmen.

 

Hendelse 4. Solstorm?

I filmen «Knowing» blir jorden rammet av en solstorm på Lucindas dato den 19.10. etter noen uker med veldig varme som bare øker på etter stor aktivitet på solen.

Tidenes mest kjente solstorm, Carrington-solstormen rammet oss i virkeligheten på en dato som bærer de samme tallene. Den inntraff 01.09. tilbake i 1859. Det ble også registert en kraftig solstorm i Kina enda lenger tilbake i tid den 10.09.1770. Samme tall igjen.

Filmen ble gitt ut på DVD/Blue-ray 7/7/9.

Knowing-2009-Poster

Gjesteartikkel av: Roy Waage, 30.09.2016.

Lenker

https://www.youtube.com/watch?v=4CjwEYzVMFc