PORTALNATTEN HALLOWEEN

4
12257

Utskårne gresskar og barn utkledt som hekser, spøkelser og andre uhyggelige vesener.

Hvordan oppstod Halloween-tradisjonen?

Halloween er kjent som Samhain eller «All Hallows Eve».  Dagen var tidligere dedikert til Kelternes døds-gud og Halloween feires alltid siste dag i oktober /natt til 1.11.

Feiringen har sine røtter fra Irland. De bragte den videre til Amerika etter den store potetmangelen som førte til hungersnøden i 1845-1846. Tusenvis av irer inntok Amerika og siden har tradisjonen spredt seg utover USA og til resten av Vesten.

Irene var også opptatt av jevndøgn (lik-natt). De trodde sløret som skilte den jordiske dimensjonen fra det demoniske riket gradvis ble tynnere etter høstjevndøgn den 21-22. september og at sløret var på sitt tynneste natt til 1.11. 

Denne kvelden feiret irene også nyttår, en dag full av redsel og uhygge fordi på årets siste dag stod de døde opp fra sine graver for å hjemsøke de levende.  

Demonene gikk amok i den jordiske dimensjon denne kvelden fordi de måtte være tilbake i sin dimensjon før midnatt den 1.11.

Helloween-natt.

Druidene bygget store bål for å skremme bort omstreifende demoner. De prøvde å skremme dem bort og kledde seg ut i grusomme kostymer for at demonene skulle tro man var en av dem.

De skar ut groteske ansikter i neper og satte lys i disse for å skremme demonene.

I dag har nepene har blitt erstattet med gresskar. I følge enkelte overleveringer har gresskaret en helt spesiell betydning. Irene trodde en hodeløs mann ville reise seg fra en grav og hugge hodet av en levende for å sette det på seg selv. Derfor plasserte irene gresskar med lys i på gravene for å skremme bort den hodeløse mannen.

gresskarEt forskerteam fra Storbritannia har funnet menneskegraver i nærheten av Stonehenge, og mener stedet opprinnelig var en gravplass/ ofringssted.

Store fester har skjedd rundt Stonehenge rundt jevndøgn, solverv og Halloween. Forskerne har funnet 80.000 beinrester fra dyr i nærheten og de mener dette beviser at Stonehenge en gang var et monument som brakte folk sammen til folkefest. Tester på beinrestene viser at dyrene kom fra alle hjørner av Storbritannia.

Folk benyttet seg av demonene for å spå fremtiden og se inn i andre dimensjoner. Dette krevde offer, og (mennesker) og dyr ble brent på bål i store flettede kurver i ofringsritualer til dødsguden.

Hexagram
Hexagram

«Trick and treat`s» sanne opprinnelse.

Dette ritualet stammer også fra Irland. En prosesjon oppsøkte bønder og gikk fra hus til hus for å samle inn gaver til sin Druidegud, Muck Olla.

Bondens velstand var avhengig av hvor stort offer han gav guden. Viste man motvilje, kunne ulykker ramme bonden og hans avlinger.

De skar ut lanterner av neper og fylte dem med menneskefett fra en av husets beboere som hadde blitt ofret!

Om man fikk besøk av demoner som krevde menneskeoffer, tente de opp en lanternene med menneskefett som et bevis på at man hadde gitt en av sine kjære som offer, da ville demonene forsvinne og man ble garantert at ingen andre i huset ville bli drept den kvelden.

Om man nektet å ofre en av sine kjære, ville et «trick» bli plassert på huset. Det ble tegnet opp et stort hexagram med menneskeblod på huset fra en død kropp som denne delegasjonen dro rundt på. Demonene ble tiltrukket av hexagrammet og invaderte huset, og dette førte at beboerne ble gal eller døde av skrekk.

Helloween-natt.

For at folk skulle føle seg trygg, satte også de ut mat som fårekjøtt, grønnsaker, egg, honning og vin ut som offer til demonene eller de vandrende åndene for at disse kunne konsumere dem på vei tilbake til underverdenen.

Hvis man ikke satte ut mat, kunne man bli rammet av forbannelser.  Dette er den sanne opprinnelsen til «Trick-or-Treat».


Los Dias de los Muertos, feiringen av de dødes dag. 

Uvanlig for oss nordboere, men for meksikanere er det både tradisjon og ære å hedre de døde med en stor fest hvert år. Samme dag som Halloween-feiringen starter meksikanerne feiringen av Los Dias de Los Muertos, de dødes dager.

Feiringen varer fra 31. oktober til 2. november og er en eldgammel aztekisk feiring av døden. Aztekerne var et mesoamerikansk folk som dominerte det sentrale Mexico i århundrene før den spanske okkupasjonen i 1521. Tidligere pågikk dødsfesten over hele to måneder!

Aztekerne så på døden som en reise og en ny del av livet. Ifølge deres tro er livet en drøm som vi vekkes fra i det vi dør.

Festen starter med barna som er kledd i Halloween-lignende kostymer. Familiene setter opp små alter med mat og leker til angelitosene, de døde barns sjeler som blir på jorden hele 1. november (Alle Helgens dag). Når angelitosene drar sin vei, kommer de døde voksnes sjeler. Dette skjer dagen etter,  den 2. november som er feiringens høydepunkt.

De voksne sjelene blir møtt med altere fulle av deres favorittmat, tequila og gaver. Familiene tilbringer denne dagen i hjemmene for å være mest mulig sammen med de besøkende sjeler. Ofte blir det dekket på til de usynlige gjestene rundt matbordene, og de blir tatt med som en tilsynelatende naturlig del av familien.


Halloween er omdiskutert.

John Ramirez, en tidligere leder i satanistisk kult har gått ut og advart kristne mot å feire Halloween. Han sier man åpner døren for sataniske demoner og risikerer at ens familie blir forbannet i tre til fire generasjoner. Intervju med Ramirez nedenfor.

På den andre siden skriver pastor Alan Rudnick at det er på tide Halloween blir en kristen feiring på grunn av «Allehelgens dag» som feires dagen etter Halloween.


Parallelle tall parallelle dimensjoner?

Kelterne mente sløret som skilte den jordiske dimensjonen fra det demoniske riket gradvis ble tynnere etter feiringen av høstjevndøgn den 21-22. september og at sløret var på sitt tynneste natt til 1.11. 

Dette med symmetriske parallelle tall og jevndøgn er ikke et ukjent fenomen for dem som jobber med verdens største maskin, partikkelgeneratoren i Cern. Mange tror de prøver å åpne portaler til andre dimensjoner.  (Artikkel om CERN)

Datoen 1.11. ser ut som en portal. Halloween faller også i uke 44. Nok et symmetrisk tall. Ordet Symmetri stammer fra det greske symmetros, fra «syn- med, sammen med” + metron ”måle”. Den som er fanget i midten tilhører to verdener / dimensjoner.

Bildet nedenfor er en selfie tatt i slutten av oktober 2014 som fikk en del media-oppmerksomhet…

Selfie tatt av to amerikanske jenter for noen dager siden.
Kilde: TV2.
Ha en fredelig Halloween-feiring.

Forfattet av: Åse Karin Steinsland, 22.09.2013, oppdatert 31.10.2021


Kilder:

Kommentarer er stengt.