HEALEREN JOHN OF GOD. Dømt til 63 års fengsel og stadig nye anklager (A)

Brasils store skam.

0
2072

Mange har etterlyst artikkel om den brasilianske healeren «John of God» opp gjennom årenes løp, så her litt om han og hans tall.

En rekke nordmenn har tatt turen over fjorden til Brasil for å bli helbredet av en av verdens mest kjente healere som i desember i Meetoo-året 2018 (året da mange store menn falt) ble arrestert for å ha forgrepet seg på hundrevis av kvinner. Han er også under granskning for våpenbesittelse + hvitvasking av penger.

Oppdatering 2021: Etter over 600 anklager om seksuelle overgrep er han hittil dømt tre ganger, for ulovlig besittelse av skytevåpen og ni seksuelle overgrep som gir han en straff på til sammen 63 år og fire måneder i fengsel. Senest i august 2021 kom det nye anklager.

En litt yngre versjon av John of God.

Bakgrunn.

Brasilianske John of God, João de Deus eller João Teixeira de Faria som er hans fødselsnavn er katolikk og hevder å ha fått gudegitte evner til å helbrede.

Han vokste opp i fattige kår og ikke fikk fullført noen skolegang og er derfor analfabet. Han snakker kun portugisisk og kan visstnok ikke skrive.

Som 16-åring fikk han et syn. Han møtte en helgen (St. Rita av Cascia) som ba ham dra til en spiritistisk kirke hvor folk som var syke fortalte han at de hadde ventet på han. Han svimte av og var borte i tre timer. Da han våknet hadde mange av de syke blitt helbredet.

LESE MER? Artikler merket (A) er forbeholdt abonnenter på undervisnings-artiklene. Som abonnent får du tilgang til alt på Numerologen, alle kalkulatorer og over 200 lærerike artikler.

Er du allerede abonnent, logg deg inn nedenfor for å lese denne artikkelen.

Vil du bli abonnent? Klikk her for å lese mer / melde deg på ordningen som koster fra kr. 333,-.