VEDISKE SKRIFTER OM VERDENS TIDSALDRE. Hvor befinner vi oss i syklusen nå? (A)

0
4006

I Vediske skrifter finnes det flere sykluser som alle ender med forfall før verden skapes på nytt.

Klikk for å lese artikkel i VG

Det har snart passert 8 år siden «Dommedags-datoen» 21.12.12 i Maya-kalenderen. Frykten var stor, datoen kom og gikk og ingenting skjedde.

Menneskeheten er låst inne i en serie med sykluser. Noen av dem korte, andre veldig lange. Vi har en syklus på et døgn, vi har en annen syklus på et år, vi har hundre- og tusenårssykluser, men det finnes sykluser som er veldig mye lengre.

For å forstå verdens tidsaldre er det lurt å se til noen av verdens eldste skrifter. 

Veda betyr «viten».

Kunnskap om tidsaldrene har blitt bevart gjennom tidene i symbolisme, ritualer og arkitektur, men også i en av verdens eldste religiøse tekster.

Vediske skriftene i India gir en omfattende beskrivelse av universet som et kosmos – et harmonisk, ryddig system opprettet i henhold til en intelligent plan.

For over 5 tusen år siden visste vismannen Srila Vyasadeva at verden sto foran foran et fall i bevissthet. Vi skulle gjennom glemselens- krangelens- og kampens tidsalder som omtales som Kali Yuga.

LESE MER? Artikler merket (A) er forbeholdt abonnenter på undervisnings-artiklene. Som abonnent får du tilgang til alt på Numerologen, alle kalkulatorer og over 200 lærerike artikler.

Er du allerede abonnent, logg deg inn nedenfor for å lese denne artikkelen.

Vil du bli abonnent? Klikk her for å lese mer / melde deg på ordningen som koster fra kr. 333,-.