ANAGRAMMER. Hva blir Fjotolf Hansen?

0
4150

Hva er et anagram?

Det er en slags ordlek som gir løsning på gamle mysterier og hemmeligheter. 

Mange har sett eller lest Dan Browns bestselger Da Vinci-koden. I denne så var setningen «Oh Lame Saint» sentral i løsningen av mysteriet.

Setningen var et anagram for «The Mona Lisa». Setningen var også en av flere anagrammer som ble brukt for å sette symbolforsker og hovedpersonen Robert Langdon på riktig spor.

Et annet anagram var «So dark the con of man» som var et anagram for Da-vinci-maleriet «Madonna of the rocks». Leonardo Da Vinci blir til «O Draconian devil» og i filmen så vi også bruk av et tall-anagram med Fibonacci-rekken 1-1-2-3-5-8-13 som 13-3-2-21-1-8-5.

Lag dine egne anagrammer!

Kristoffer kan bli til Forfrisket og Kristiansand blir til Sardin-ansikt. Andre eksempler er Melk – Klem, Tone – Note Rådhus – Husråd, Anders – Danser, Bergen – Beregn, Krokett – Kokt ert, Amundsen – Snu damen, Aksjepost – Pesosjakt, Santa – Satan.

Jeg heter Åse Karin. Kanskje jeg skal bytte navn til – Råe Sinka eller Karine Ås? Synes det siste navnet var slagferdig og klang bra 🙂

Nå finnes det flere anagram-generatorer på nettet. Den beste jeg har funnet for norske anagrammer er Inge’s Anagram Generator. En bra engelskspråklig generator er Wordsmith.org


Kilde

Fjotolf Hansen, et anagram?

Den 9. juni 2017 kom det fram at Anders Behring Breivik hadde skiftet navn i Folkeregisteret til «Fjotolf Hansen«.

Mange har undret seg over det merkelige navne-valget. Kan det være et anagram?

Kjører vi navnet Fjotolf Hansen i anagram-kalkulatoren får vi mange forslag, også ordene «FN HOL NATO SJEF«. (Utøya ligger i HOLE kommune.) Vi finner også igjen navnet JENS som jo var statsminister da terroren skjedde, og han er jo nå blitt NATO sjef?

Ikke godt å si hva Fjotolf prøver å si, om det nå er et anagram?

Forfattet av: Åse Steinsland, 21.08.2018


Kilde: https://www.nettavisen.no/nyheter/anders-behring-breivik-har-byttet-navn/3423348023.html

 

Hjem Blogg

Ingen artikler å vise

POPULÆRE ARTIKLER