DE FIRE LEVEREGLER.

0
7524

Det er alltid bra med bøker som utfordrer oss og får oss til å stille spørsmål ved måten vi tenker og lever på.

Klikk på boken for å bestille den på Adlibris
Klikk på bildet for å bestille boken på Adlibris

«De fire leveregler» er skrevet av den kjente meksikanske forfatteren Don Miguel Ruiz.

Det er mange år siden jeg leste den for første gang, men den er en sånn bok jeg tar frem med jevne mellomrom for å minne meg selv på disse enkle og virkningsfulle reglene.

Forfatteren Ruiz mener at om du vil forandre livet ditt, ja da må du også endre reglene du bygger livet på. Alle følger tusenvis av både usynlige og synlige leveregler (normer og verdier) som vi har avtalt både med oss selv og andre som styrer livene våre på godt og vondt.

I boken kartlegger Ruis selvbegrensende holdninger som fratar oss livsgleden og skaper unødig lidelse. Nedenfor et lite utdrag.

deler

«Vær ren i ord».

Snakk med integritet. Si kun det du mener. Unngå å misbruke ord til å snakke stygt om deg selv eller andre.
Ord er en kraft, de er kraften du bruker til å uttrykke-, kommunisere- og tenke med, dermed skaper ord det som skjer i livet ditt.

deler

«Ta ikke noe personlig».

Ingenting av det andre gjør er på grunn av deg. Det andre sier og gjør er en projeksjon av deres egen virkelighet, deres drøm. Når du er immun mot andres meninger og handlinger, blir du ikke lenger utsatt for unødig lidelse.
Egosentrisitet eller å ta ting personlig er den sterkeste formen for selvopptatthet fordi vi tar det som en selvfølge at alt handler om «meg».

deler

«La være å forutsette ting».

Våg å stille spørsmål og si hva du virkelig ønsker. Kommuniser så tydelig som mulig for å unngå misforståelser.
(Denne ene leveregelen alene kan omskape hele livet ditt).
All sorg og konflikt du har opplevd i livet har sitt utspring i at du har forutsatt noe og tatt det personlig.

deler

«Gjør alltid ditt beste».

Ditt beste forandrer seg fra øyeblikk til øyeblikk, det er annerledes når du er frisk enn når du er syk. Gjør du ditt beste under alle omstendigheter, så unngår du å dømme deg selv og angre.
Denne regelen bidrar til at de andre tre levereglene kan bli godt innarbeidede vaner. Gjør alltid ditt beste under enhver omstendighet, verken mer eller mindre.
Lykke til med re-programmeringen 🙂