DET MYSTISKE KARANTENE- & RENSELSESTALLET 40 og Pythagoras vei til opplysning. (A)

Vi er i karantene i 40 uker før vi blir født. Opphavet til dagens faste-tradisjoner.

2
3070

Visste du at det er tallet 40 som bestemmer at Kristi Himmelfartsdag feires?

Det er fordi at i kristen tradisjon så viste Jesus seg i igjen da det hadde gått 40 dager siden han døde på korset. Etter dag 40 så går han gjennom en transmutasjon, stiger opp og blir hel. (hellig).

Ser vi tilbake i tid, så står tallet 40 sentralt dagens sentrale religioner som faktisk er en kopi av tidligere tradisjoner hvor faktisk Pythagoras, Numerologiens far står sentralt.

Tallet 40 er forbundet med opplysning og transformasjon som skjer etter en karantene, tilbaketrekning eller renselse på 40 dager (eller 40 år).

Tallet 40 har spilt en viktig rolle i de spirituelle reisene til flere hellige (hele) personer enn Jesus som du snart vil se, det gjelder både Buddha, Mohammed, Tammuz og Moses.

Alle disse guddommelig-gjorte (hele) skapningene forsøkte med egne handlinger å demonstrere hva som må til for å bli frelst, få evig liv, bli opplyst, selv-realisert, udødeliggjort, fri m.m. reiser refererer til tallet vedr. egen opplysnings-prosess. Å faste står sentralt i dagens religioner. Det er tid for refleksjon, bønn, åndelig fornyelse, rensende prosess, botgjøring m.m. Fasten skjer på ulike måter, men vanligvis avstår man fra mat og eventuelt drikke fra soloppgang til solnedgang. Fasten har ulik lengde, innhold og ritualer. Muslimenes faste kalles ramadan og starter i år den 6. mai.


Pythagoras og opphavet til religionenes 40-dagers faste-teorier.

Det er viktig å forstå at Pythagoras ble født en gang mellom år 590 og 570 og lenge før nåtidens to største religioner. Han grunnla det Pythagoranske brorskapet og formulerte prinsipper som ikke bare er blitt kopiert av de mest fremtredende religionene i dag, han påvirket også i stor grad tankegangen til våre senere kjente filosofer. Gresk filosofi er et avkom av det egyptiske mysterie-systemet.

Pythagoras reise til opplysning og tallet 40.

Pythagoras ble introdusert for de matematiske teoriene av Thales da han var mellom 18 og 20 år gammel. Thales oppfordret han til å reise til Egypt for å lære mer, og han reiste derfor hit.

Da de kom til Egypt, prøvde han å komme seg inn på Mysterieskolen, han søkte gjentatte ganger og ble avvist. Svaret han fikk var at med mindre han gikk gjennom et bestemt treningsprogram i fasting og pusting, så fikk han ikke tilgang. Pythagoras skal ha svart:

«Jeg har kommet for kunnskap, ikke for å lære noen form for disiplin??»

Han fikk som svar tilbake: «Vi kan ikke gi deg kunnskap med mindre du er annerledes (det vil si transformert). Vi er ikke interessert i bare kunnskap, men faktisk og praktisk erfaring.

LESE MER? Artikkelen er merket (A) fordi den er forbeholdt abonnenter på undervisnings-artiklene. Som abonnent får du alltid tilgang til alt på Numerologen, alle kalkulatorer og over 190 lærerike artikler.

Det koster fra kr. 333,-. Klikk her eller på bildet for å lese mer om ordningen/ melde deg på.

Er du allerede aktiv abonnent, logg deg inn nedenfor for å lese artikkelen.

Pythagoras arv

Hjem Blogg

Ingen artikler å vise