SOMMER-SOLVERV. Årets lyseste døgn!

0
8378

Det er juni og sommersolverv. I tidligere tider ble dagen feiret som et betydelig vendepunkt.

Solen står på sitt høyeste punkt over ekvator på den nordlige halvkule og på det laveste på den sørlige halvkule. Sommersolverv er derfor det lyseste døgnet her i nord og det mørkeste døgnet i sør.

Det er en kosmisk begivenhet som påvirker absolutt alle og alt liv på jorden. Her i Norge er det sommersolverv 21. juni 2022 kl. 11:13. Kloden har beveget seg til andre siden av solen siden vintersolverv, og den nordlige halvkule tipper nå mot solen i stedet for bort fra den.

Året er delt inn i 4 årstider. 13 x 4 = 52
Året er delt inn i 4 årstider. 

Årets 4 sesonger, 13 x 4 = 52 uker.

Via tall og geometri manifesteres de kosmiske naturlover.

Vår regnes fra vårjevndøgn til sommersolverv, sommer fra sommersolverv til høstjevndøgn, høst fra høstjevndøgn til vintersolverv og vinter fra vintersolverv til vårjevndøgn.

  • Vintersolverv, varer 13 uker eller 3 måneder
  • Vårjevndøgn, varer 13 uker eller 3 måneder
  • Sommersolverv, varer 13 uker eller 3 måneder
  • Høstjevndøgn, varer 13 uker eller 3 måneder

ssEteren/0-punktet (+) er fylt av kosmisk livgivende energi, og korset + ble i tidligere tider brukt som markør og symbol på de 4. himmelretningene.

Jordens geometriske kraftfelt skapes av forskjellige kryssende linjer som danner et rutenett. (Ley lines)», og disse fungerer som akupunkturpunkter i jordens nervesystem.

I gamle dager da mennesker brukte solen for å plassere seg selv i tilværelsen brukte de steiner som markør. Disse ble plassert på spesielle krysningspunkter på jordens overflate for å kartlegge solens bevegelsesmønstre.

Templer, pyramider, steinsirkler og andre bygninger fra oldtiden ble bygget på slike krysningspunkt for å I-Ching diagrammet avslører solens reise og endringen i lysforhold gjennom et år.tappe energi fra planet-nettverket for å bygge opp ny energi og kraft.

Krysningspunktene ble sett på som hellige steder som åpnet dører til andre dimensjoner av virkeligheten og gav vitalitet og overflod.

I-Ching diagrammet avslører solens reise og endringen i lysforhold gjennom et år.

 

Megalittene i Stonehenge.
Megalittene i Stonehenge.

Druidene var kelternes prester, lærere, leger og dommere i rettsaker og hadde stor makt, og det uten å bære våpen. De trodde på sjelens udødelighet og at den gikk gjennom 3 Utviklingstrinn. Den lavest krets, lykkens krets og den uendeliges krets. For at mennesket skulle vinne over sin onde natur og få herredømme over seg selv måtte man gjennom motgang, lidelse og sorg. Når man hadde lært kom man over i lykkens krets og til slutt nådde man den 3. og uendelighetens krets.

I Åsatru (troen på æsene i norrøn mytologi) var det vanlig å holde blot 4 ganger i året. De hadde sine hellige steder hvor de gjennomførte seremonier, og Stonehenge er en av disse stedene. Her finnes også en stein som kalles fruktbarhets-steinen.

I følge filosofien har ånden større mulighet til å bli impregnert inn i den fysiske verden disse dagene.

I afrikansk filosofi sammenlignes dagene rundt vintersolverv og sommersolverv med dagene kvinner har eggløsning, egget er mest mottakelig for befruktning.

Jorden er moren og feminin og solen er faren og maskulin. Uten solens stråler og utblåsninger (solstormer) kan ingenting vokse og gro.

Viktige mål for tid og rom er kodet i Stonehenge. Stedet er så kodet med tall at enkelte kaller det for en forhistorisk datamaskin.

Arkeologer er enig i at steinene ble reist mellom år 3500 og 1000 f.Kr, astronomer mener de fungerte som sol- og måneobservatorier.  (Den etymologiske betydningen av ordet måne er «å måle»).

Korset sett i en større sammenheng.

Øverst ser du et vanlig kalenderår fremstilt som et hjul med korset. Korset viser seg også i en større kalender, eller en hel syklus, eller et såkalt astrologisk stor-år på  25.920 år. (2160 år i hvert stjernetegn x 12). Månens diameter er til sammenligning 2160 engelske miles.

Kalenderårets 4 sesonger

På motsatt side av der vi befinner oss sånn noenlunde i denne syklusen for omtrent 12960 år siden (+- et århundre), så inntraff en større og ekstrem hendelse på jorden som forandret hele naturens balanse. Det skjedde da vi var i Løvens tidsalder.

Jordens geografi endret seg drastisk og verdens-kartene så helt annerledes ut etter disse hendelsene, som sies å være de verste hendelsene på jorden på lang tid.

Det var da mammuter og andre store pattedyr forsvant fra jordens overflate og næringskjeden ble forandret.


stonehenge9

Alle gode ting er 3, på det tredje skal det skje!

For lenge siden så var et kalender-år 360 dager, og en kalendermåned var på 30 dager.

Opprinnelig så bestod den ytterste sirkelen i Stonehenge av 30 steiner og 30 åpninger. Alle steinene hadde identisk høyde var koblet sammen med 30 dekksteiner. Jorden kretser også rundt solen med en fart på ca. 30 km/s. Logikken viser seg igjen. En sirkel er 360 grader, og å bevege seg gjennom et stjernetegn i kalenderen tilsvarer 30 grader. (360:12=30).

stonehenge3

Mange har fortalt om uforklarlige opplevelser ved Stonehenge, og gammel folketro sier at steinene hadde magisk kraft. Kraften kunne helbrede syke og førte ulykke over de onde, og kraften kunne også få steinene til å flytte på seg ved egen hjelp.

I samme område i England finner vi også omtrent 75% av de mystiske kornsirklene med sine vakre geometriske mønstre (og meldinger).

FADSELLYSVi har en svært så potent dag foran oss! Naturen er i full blomst, så benytt tiden til å lade batteriene før høsten setter inn.

Ha fokus på nye muligheter og ting du vil skal gå i oppfyllelse. La positive tanker og energier få slippe inn i dag og nyt årets lengste dag!

Nedenfor kan du høre Dolores Cannon fortelle om Stonehenge.

Ha en berikende sommer 🙂

Kilder: