SOMMERSOLVERV. Årets lyseste døgn!

0
8935

Det er snart sommersolverv og i tidligere tider ble dagen feiret som et betydelig vendepunkt.

Solen står på sitt høyeste punkt over ekvator på den nordlige halvkule og på det laveste på den sørlige. Derfor er sommersolverv er årets lyseste døgnet i nord og den mørkeste i sør. Det er en kosmisk begivenhet som påvirker absolutt alle og alt liv på jorden. Her i Norge er det sommersolverv 20. juni 2024 kl. 22.50.

Året er delt inn i 4 årstider. 13 x 4 = 52
Året er delt inn i 4 årstider. 

Årets 4 sesonger, 13 x 4 = 52 uker.

Via tall og geometri manifesteres de kosmiske naturlover.  Vår regnes fra vårjevndøgn til sommersolverv, sommer fra sommersolverv til høstjevndøgn, høst fra høstjevndøgn til vintersolverv og vinter fra vintersolverv til vårjevndøgn.

  • Vintersolverv, varer 13 uker eller 3 måneder.
  • Vårjevndøgn, varer 13 uker eller 3 måneder.
  • Sommersolverv, varer 13 uker eller 3 måneder.
  • Høstjevndøgn, varer 13 uker eller 3 måneder.

ssEteren/0-punktet (+) er fylt av kosmisk livgivende energi.

Korset (+) ble i tidligere tider brukt som markør og symbol på de fire himmelretningene.

Jordens geometriske kraftfelt skapes av forskjellige kryssende linjer som danner et rutenett (Ley lines)» som fungerer som akupunkturpunkter i jordens nervesystem.

I gamle dager brukte man solen for å plassere seg selv i tilværelsen. Templer, pyramider, steinsirkler og andre bygninger fra oldtiden ble bygget på krysningspunkt for å I-Ching diagrammet avslører solens reise og endringen i lysforhold gjennom et år.tappe energi fra planetnettverket for å bygge opp ny energi og kraft.

Krysningspunktene ble sett på som hellige steder som åpnet dører til andre dimensjoner av virkeligheten som gav vitalitet og overflod.

I-Ching diagrammet avslører solens reise og endringen i lysforhold gjennom et år.

 

Megalittene i Stonehenge.
Megalittene i Stonehenge.

Druidene var kelternes prester, lærere, leger og dommere i rettsaker og hadde stor makt. De trodde på sjelens udødelighet og at den gikk gjennom tre Utviklingstrinn. Den lavest krets, lykkens krets og den uendeliges krets.

For at mennesket skulle vinne over sin onde natur og få herredømme over seg selv måtte man gjennom motgang, lidelse og sorg. Når man hadde lært, kom man over i lykkens krets og til slutt nådde man den tredje og uendelighetens krets.

I Åsatru (troen på æsene i norrøn mytologi) var det vanlig å holde blot 4 ganger i året. De hadde sine hellige steder hvor de gjennomførte seremonier, og Stonehenge er en av disse. Her finnes også en stein som kalles fruktbarhetssteinen.

I følge filosofien har ånden større mulighet til å bli impregnert inn i den fysiske verden disse dagene.

I afrikansk filosofi sammenlignes dagene rundt vintersolverv og sommersolverv med dagene kvinner har eggløsning, egget er mest mottakelig for befruktning. Jorden er moren og feminin og solen er faren og maskulin. Uten solens stråler og utblåsninger (solstormer og solvind) kan ingenting vokse og gro.

Viktige mål for tid og rom er kodet i Stonehenge. Stedet er så kodet med tall at enkelte kaller det for en forhistorisk datamaskin.

Arkeologer er enig i at steinene ble reist mellom år 3500 og 1000 f. kr, astronomer mener de fungerte som sol- og måneobservatorier. (Den etymologiske betydningen av ordet måne er «å måle»).

Korset sett i større sammenheng.

Øverst ser du et vanlig kalenderår fremstilt som et hjul med korset. Korset viser seg også i en større kalender, eller en hel syklus, eller et såkalt astrologisk stor-år på  25.920 år. (2160 år i hvert stjernetegn x 12). Månens diameter er til sammenligning 2160 engelske miles.

Kalenderårets 4 sesonger

På motsatt side av der vi befinner oss nå for omtrent 12.960 år siden (+- et århundre) inntraff en større hendelse som forandret hele naturens balanse. Det skjedde da vi var i Løvens tidsalder. Jordens geografi endret seg drastisk og verdenskartene så helt annerledes ut etterpå. Det sies å være de verste hendelsene på jorden på lang tid.
Det var da mammuter og andre store pattedyr forsvant fra jordens overflate og hele næringskjeden ble forandret.

stonehenge9

Alle gode ting er 3, på det tredje skal det skje!

Jorden kretser rundt solen med en fart på ca. 30 km/s. En sirkel er 360 grader, og å bevege seg gjennom et stjernetegn i kalenderen tilsvarer 30 grader. (360:12=30). For lenge siden var et kalenderår 360 dager og en kalendermåned var 30 dager.

Opprinnelig bestod den ytterste sirkelen i Stonehenge av 30 steiner og 30 åpninger. Alle var like høy og koblet sammen med 30 dekksteiner.

stonehenge3

Mange har fortalt om uforklarlige opplevelser ved Stonehenge. Gammel folketro sier at steinene hadde magisk kraft som helbredet syke og førte ulykke over de onde.  I samme område i England finner vi også omtrent 75% av de mystiske kornsirklene med sine vakre geometriske mønstre.

Vi har en svært så potent dag foran oss! Naturen er i full blomst, så benytt tiden til å lade batteriene før høsten setter inn. Ha fokus på nye muligheter og ting du vil skal gå i oppfyllelse. La positive tanker og energier få slippe inn i dag og nyt årets lengste dag!

Nedenfor kan du høre Dolores Cannon fortelle om Stonehenge.

Ha en berikende sommer 🙂

Kilder: