SPEILHENDELSE AV BANEHEIA-SAKEN (A)

Kan et lignende barne-dobbeltdrap kaste lys over hva som egentlig skjedde i Baneheia?

0
1152

Kan et lignende barne-dobbeltdrap kaste lys over hva som egentlig skjedde i Baneheia?

Som vi har sett så mange ganger før, like tall i tid, produserer frem lignende hendelser i rom, hvor jo vi befinner oss.

Ordet Palindrom betyr BANE eller vei og tilbake igjen. Eller Retur. Det oppsto det brann i Returkraft i Kristiansand 24.6.2021, 7077 dager etter Baneheia-saken 19.5.2000. I Kristiansand. Heldigvis ingen drept.

Vedr. Baneheia-saken, Viggo Kristiansen skal få prøvet saken sin på ny etter at han ble dømt til forvaring i 21 år for å ha vært hovedmannen bak voldtektene og drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000. Han har hele veien nektet straffeskyld.

Hva er skjebne? Filosofen Arthur Schopenhauer forklarte skjebne slik.

«En persons skjebne vil alltid tilpasse seg en annens skjebne. Hver og en er hovedpersonen i eget drama, samtidig som vi spiller en rolle i andres drama. Dette er noe som overskrider vår evne å forstå.»

Den andre gjerningsmannen, Jan Helge Andersen ble dømt til 19 års fengsel og er i dag en fri mann.

LESE MER? Artikler merket (A) er forbeholdt abonnenter på undervisnings-artiklene. Som abonnent får du tilgang til alt på Numerologen, alle kalkulatorer og over 200 lærerike artikler.

Er du allerede abonnent, logg deg inn nedenfor for å lese denne artikkelen.

Vil du bli abonnent? Klikk her for å lese mer / melde deg på ordningen som koster fra kr. 333,-.