GROTTEDRAMAET 12 RUNDT 1. Kapunka(p), takk til Thailand (A)

0
3018

Verdens øyne var i sommer rettet mot Thailand og det unge fotball-laget som ble fanget i Tham Luang‑ grotten den 23. juni 2018.

Interessen og media-fokuset hendelsen skapte verden rundt har vært enorm. Guttene var på Ellen sitt show i oktober 2018.

Alle i grotten ble reddet, og de siste ble reddet ut av grotten den 10. juli 2018. Dramaet endte godt, men dessverre så omkom en dykker.

Det var mange nasjoner involvert i redningsaksjonen og tusenvis av mennesker deltok.

Det var aldri politisk uenighet eller spørsmål om barna skulle reddes ut eller ikke. De skulle også reddes ut uansett kostnad.

En verden som dessverre så altfor ofte virker lammet av splittelse, krig, avstand og hat trengte sårt en slik samlende hendelse.

Læren og moralen i historien.

De 12 guttene.

Vi alle tall og vi er levende og aktive symboler.

Vi lever i en dualistisk verden med lys og mørke. Hendelsen med fotball-laget i Thailand skjedde parallelt med VM-i fotball som handler om konkurranse og slå andre nasjoner.

Hendelsen i Thailand handler det motsatte. Her handler det om hva vi kan få til når vi står sammen som en enhet og bryter kulturelle barrierer.

De innestengte bestod av 12 gutter + en 13. trener.

LESE MER? Artikler merket (A) er forbeholdt abonnenter på undervisnings-artiklene. Som abonnent får du tilgang til alt på Numerologen, alle kalkulatorer og over 200 lærerike artikler.

Er du allerede abonnent, logg deg inn nedenfor for å lese denne artikkelen.

Vil du bli abonnent? Klikk her for å lese mer / melde deg på ordningen som koster fra kr. 333,-.