HENT FREM ENTUSIASMEN!

1
1731

Livet har forandret seg dramatisk siden begynnelsen av året og det råder mye usikkerhet.

Vente-tilstanden vi befinner oss i gjør det lett å gå i stress- og fryktfella. Man holder tilbake fordi fremtiden fortsatt er ukjent.

Da er det viktig å huske at vi alle er med-skapere. Blir vi værende i frykt skaper vi negative vibrasjoner som i lengden ikke er bra for noen.

I motsetning til stress og frykt så har vi entusiasme!

Entusiasme er den mest smittsomme av alle følelser. Følelsen er på en høyere frekvens og får oss til å vibrere i takt med universets kreative kraft.

Ordet entusiasme betyr «Gud i oss» og slekter på ordet inspirasjon, som betyr «innåndet». Og ordet begeistret betyr «åndsfylt». Og det er vel få som slår Steve Irwins iver.

Klikk for å lese undervisningsartikkel om Steve Irwin

I motsetning til fryktens lammende påvirkning, så vet entusiasmen hvor den skal og hva den vil. Den løfter oss forbi begrensninger, frykt og ego. Den er skaperverkets ut-pust.

«Når du var ett med det som sitret i deg, da var du tro!» André Bjerke

Entusiaster er selvgående, de henter ikke energi og påfyll fra andre. De er ofte ikke-konfronterende og skaper derfor verken vinnere eller tapere. Entusiaster inkluderer, de trenger ikke utnytte og manipulere andre.

Det sies også at «En entusiast tror 4 ganger mer enn han kan bevise, og beviser 8 ganger mer enn noen er villig til å tro.»

Det er forfriskende å møte entusiaster, de drives av en egen indre glød.

Er man entusiastisk blir man automatisk mer smittsom og tenner lettere begeistring i andre.

Får man andre med, har man plutselig et team eller en bevegelse som samlet kan oppnå- og påvirke mer.

Mange kunstnere, forfattere, forskere, lærere m.m. som har beriket andres liv, gjør det fordi de gjør det som de liker best. Ikke fordi de ville oppnå noe eller bli noe i utgangspunktet.

«Enhver stor og ledende bevegelse i verdens historie er et resultat av entusiasmens triumf. Intet stort er oppnådd uten den,» skrev Ralph Waldo Emerson

Møter entusiasmen på hindringer angriper den aldri men tar omveier, gir etter eller godtar. Slik blir den opponerende energien mer hjelpsom og fiende blir venn.

Entusiasme  ønsker seg ingenting fordi den ikke bærer i seg savn. Entusiasten er i nuet og i samklang med livet. I harmoni med det skapende prinsipp, uten å identifisere seg med det som skapes.

Uten identifikasjon, ingen binding. Ingen binding og ingen lidelse.

Ingen kan leve i entusiasme eller på ut-pust hele tiden, men når den kreative bølgen har passert, har ofte spenninger forsvunnet og gleden over det man har skapt blir værende. Også er det bare å vente på neste ut-pust.

Ha en entusiastisk uke alle sammen 🙂

Aktuell artikkel:

FØLELSER OG FREKVENSER. Bli en dyktig frekvensleser og bli kvitt negative vibrasjoner.

 

Kommentarer er stengt.