LEGENDEN OM DE FIRE ADVENTSLYSENE.

0
196

Nå har vi har startet på desember som i år en Global måned 1.

1-tallet representerer nye begynnelser, en ny syklus og gir en frisk ny start. Som med nymånen er det en fin tid å så nye tankefrø inn i verden.

Vi skal snart feire jul, og desember er en travel måned for mange.  Advent betyr «ankomst» eller «komme» på latin. I går var det 1. søndag i advent og det første av fire lys ble tent rundt omkring i de mange hjem.

Symbolikk adventskransen. Den kristne adventskransen er rund med eviggrønne grener. Sirkelen i kransen representerer evigheten.

CNS-foto/Lisa A. Johnston, St. Louis Review

De fire lysene representerer fire ukers åndelige forberedelse frem mot Jesus fødsel. I dag brukes forskjellige farger, men opprinnelig brukte man tre lilla og ett rosa lys på kransen.

Lilla er en spirituell farge, i fargespekteret representerer fargen broen til bevissthetens høyere nivåer. Den bringer ro i sinnet, oppmuntrer oss til å glemme materielle problemer og ha fokus på de høyere verdier i livet. Lilla assosieres også med faste.

Rosa (uke 3) representerer glede, omtanke og godhet, fargen bedrer balansen mellom åndelig bevissthet og materiell eksistens. Her en vakker adventsklassiker 🙂


Legenden om de fire adventslysene.

Fire lys brant på adventskransen. Det var helt stille, så stille at man kunne høre lysene snakke til hverandre.

Det første lyset sukket og sa: «Mitt navn er fred. Jeg skinner så klart, men menneskene vil ikke ha fred, de vil ikke ha meg.» Lyset ble mindre og mindre… til slutt sluknet det helt.

Det andre lyset sa: «Mitt navn er tro. Men jeg er blitt overflødig. Menneskene vil ikke vite av Gud lenger. Det er meningsløst at jeg brenner.» Så sluknet det andre lyset.

Bedrøvet og med lav stemme sa det tredje lyset: «Mitt navn er kjærlighet. Jeg eier ikke lenger kraften til å brenne. Menneskene overser meg. De ser bare seg selv og ikke andre rundt seg, som de skulle elske.» Så også det tredje lyset sluknet.

Et barn kom inn i rommet, så på lysene og sa med øynene fulle av tårer «Dere skal da lyse og ikke slukne!»

Da hørtes plutselig stemmen til det fjerde lyset: «Vær ikke redd! Mitt navn er håp og så lenge jeg brenner, kan vi tenne de andre lysene.»

Barnet fant frem en fyrstikk, og ved å hente lys fra håpets flamme tente hun alle de andre lysene igjen.

Jeg ønsker deg og dine en fredfull adventstid!

Aktuelle artikler

  • Gratis artikkel om auraens farger finner du her.
  • Nå er det kun 18 dager til vintersolverv og solsnu. Åpen artikkel her.

Klikk på bildet for oversikt over analyser du kan bestille.