SEPTEMBER & HØSTJEVNDØGN. Tid for takknemlighet!

Tid for takknemlighet.

0
9394

22.9.2021 er det høstjevndøgn. På engelsk heter jevndøgn «equinox», og på latin betyr det «Lik natt».

Det skjer kl. 21:21 her i Norge. På høstjevndøgn skinner solen rett på ekvator og dag og natt er omtrent like lange med rundt 12 timer natt og 12 timer dag.

Vi her i nord sier farvel til sommeren som nå er på hell. På Nordpolen markerer høstjevndøgn starten på 6 måneders mørke, mens på Sydpolen markerer det starten på 6 måneder med mer dagslys.

 

Denne dagen er lys og mørke er i balanse, men mørket vil vokse fremover.

hjertelavNaturen skal gjennom sin årlige hvileperiode og leverer resultat av sin fruktbarhet og overflod.

Dagene rundt høstjevndøgn er derfor en fin tid for feiring, takknemlighet, hvile og ettertanke.

Nå har man høstet det som ble sådd om våren.

Vi spiser det vi har høstet. Det er tid for lam, fårikål og viltgryter og det feires med oktoberfestivaler hvor vi drikker vin og øl (laget av innhøstete druer og korn). I Amerika holdestradisjonen i live med «Thanksgiving», selv om det ikke feires før 23. november.


4-talls symbolikk & de 4. krysnings-punkter (+)

Jevndøgn varsler høst som tikker og går frem til vintersolverv i desember. Som igjen strekker seg frem til vårjevndøgn, som etterfølges av sommersolverv. Slik bygger disse 4 astronomiske sykliske hjørnesteinene årstidene år etter år inn i uendeligheten.

På 1 år går jorden gjennom 4 balanseringer.

  • Vintersolverv, 21-22. desember. Varer i 13 uker, eller 3 måneder
  • Vårjevndøgn, 21-22. Mars. Varer i 13 uker eller 3 måneder
  • Sommersolverv, 21-22. Juni. Varer i 13 uker eller 3 måneder
  • Høstjevndøgn, 21-22. September. Varer i 13 uker eller 3 måneder

I kalenderen vår som fungerer som plattform for måling av tid, består også et kalenderår av 13 x 4 uker. (4:4) 

I Numerologi symboliserer tallet 4 fysiske fundamenter, de 4 himmelretninger, de 4 årstider, verden, jorden, grunnleggelse, stiftelse, og det å bygge opp og etablere strukturer. Derfor feires jordens dag den 22.04. hvert år (4:4), og OL og VM arrangeres hvert 4. år.

Dette finner vi også gjenspeilinger av i kristendommen med de 4 kirkeritualene, 1-dåp, 2-konfirmasjon, 3-bryllup og 4-begravelse. Det gjenspeiles også i en Numerologisk analyse hvor vi gjennom livet går gjennom 4. utviklingstrinn.


De 4 sortene i kortstokken representerer de 4. årstider x 13 uker (13 kort i hver sort).

De 4 sortene i kortstokken representerer også de 4. årstider.

host1

Kelterne mente at aktiviteter utført på krysningstidspunkt i tid som denne dagen er, gav ekstra kraft og man kunne påvirke mange versjoner av virkeligheten.

Interessant med tanke på at Spaceweather skriver at på jevndøgn får vi flere sprekker i jordens magnetfelt så jevndøgn er et bra tidspunkt å observere nordlys. NASA forklarer at X-punkter er steder hvor jordens magnetfelt kobles til solens magnetfelt, og slik oppstår en uavbrutt bane direkte til solen. Magnetfeltet til solen møter magnetfeltet til jorden og portaler åpnes?

Korset (+) sett i større sammenheng.

Korset viser seg også i en større kalender, eller et såkalt astrologisk stor-år. En syklus som strekker seg over hele 25.920 år. (2160 år i hvert stjernetegn x 12. Månens diameter er også ca. 2160 engelske miles.)

På motsatt side av der vi befinner oss noenlunde i denne større syklusen for omtrent 12960 år siden (+- et århundre), så inntraff det en større og ekstrem hendelse på jorden og som forandret hele naturens balanse da vi var i Løvens tidsalder.

Gamle værtegn.

Er det solskinn, varmt og tørt vær denne dagen lover en mild vinter.

Ser du fugler fly til varmere strøk denne dagen er det tegn på tidlig og kald vinter, det samme gjelder om det er mye rognebær. Da blir det en regnfull høst og kald vinter.

Ha en riktig fin høst 🙂

Aktuelle artikler:

QUETZALCOATLS NEDSTIGNING SKJER I DAG!
To ganger i året samles det folk fra hele verden for å observere enestående lysfenomen som skjer på Kululkan-pyramiden, og det er på vår- og høstjevndøgn. Fordypningsartikkel på lenken under.

KUKULTAN-PYRAMIDEN, EN KODET KALENDER. Quetzalcoatl gjenkomst. (A)

LEGENDEN OM GUDENES PORT. Ukjent portal i Peru? (A)