SEPTEMBER & HØSTJEVNDØGN. Tid for takknemlighet!

Tid for takknemlighet.

0
8282

Den 23. september 2019 er det høstjevndøgn. På engelsk heter jevndøgn «equinox», og på latin betyr det «Lik natt».

På høstjevndøgn skinner solen rett på ekvator og dag og natt er nesten like lange med rundt 12 timer natt og 12 timer dag.

På Nordpolen er høstjevndøgn starten på 6 måneders mørke, mens på Sydpolen markerer det starten på 6 måneder med uavbrutt dagslys.

Vi sier farvel til sommeren som er på hell. Høsten er astronomisk varslet og varer frem til vintersolverv den 21. desember, som igjen strekker seg frem til vårjevndøgn, som etterfølges av sommersolverv. Slik fastlegger de fire astronomiske hjørnesteinene årstidene år etter år i en uendelighet.

Equinox-NO

Denne dagen er lys og mørke er i balanse, men mørket vil vokse fremover. Naturen skal gjennom sin hvileperiode og og leverer resultatene av sin fruktbarhet og overflod.


hjertelav

Dagene rundt høstjevndøgn er derfor en fin tid for feiring, takknemlighet, hvile og ettertanke.

Tid for innhøsting av det man sådde om våren.

Vi spiser av det vi har høstet. Det er tid for lam, fårikål og viltgryter og vi har oktoberfestivaler hvor vi drikker vin og øl (laget av druer og korn som har blitt høstet inn). I Amerika holder de tradisjonen i live med «Thanksgiving», selv om denne ikke feires før 23. november.


4-talls symbolikk & de 4. krysnings-punkter (+)

I løpet av ett år så går jorden gjennom 4 balanseringer.

  • Vintersolverv, 21-22. desember. Varer i 13 uker, eller 3 måneder
  • Vårjevndøgn, 21-22. Mars. Varer i 13 uker eller 3 måneder
  • Sommersolverv, 21-22. Juni. Varer i 13 uker eller 3 måneder
  • Høstjevndøgn, 21-22. September. Varer i 13 uker eller 3 måneder

I kalenderen vår som fungerer som plattform for måling av tid, består også et kalenderår av 13 x 4 uker. (4:4) 

I Numerologi  symboliserer tallet 4 fysiske fundamenter, de 4 himmelretninger, de 4 årstider, verden, jorden, grunnleggelse, stiftelse, og det å bygge opp og etablere strukturer. Derfor feires jordens dag den 22.04. hvert år (4:4), og OL og VM arrangeres hvert 4. år.

Dette finner vi også gjenspeilinger av i kristendommen med de 4 kirkeritualene, 1-dåp, 2-konfirmasjon, 3-bryllup og 4-begravelse. Det gjenspeiles også i en Numerologisk analyse hvor vi gjennom livet går gjennom 4. utviklingstrinn.


De 4 sortene i kortstokken representerer også de 4. årstider x 13 uker (13 kort i hver sort).

De 4 sortene i kortstokken representerer også de 4. årstider.

host1

Kelterne mente at aktiviteter utført på krysningstidspunktet som denne dagen er, gav ekstra kraft og man kunne påvirke mange versjoner av virkeligheten.

De mente også at sløret som skiller den jordiske dimensjonen fra det demoniske riket ble gradvis tynnere etter feiringen av høstjevndøgn, og var på sitt tynneste natten mellom 31.10. og 01.11.

På Spaceweather skriver dem at jevndøgn lager sprekker i jordens magnetfelt. Dette minker jordens forsvar mot solvind fra koronale hull på solen, og dermed øker sjansene for vakkert nordlys.

Korset (+) sett i  større sammenheng.

Øverst ser du et vanlig kalenderår fremstilt som et hjul med korset. Korset viser seg også i en større kalender, eller en hel syklus, eller et såkalt astrologisk stor-år. Dette er en syklus som strekker seg over hele 25.920 år. (2160 år i hvert stjernetegn x 12). Ingenting er tilfeldig, månens diameter er nå også omtrent 2160 engelske miles.

Kalenderårets 4 sesonger

På motsatt side av der vi befinner oss sånn noenlunde i denne større syklusen – for omtrent 12960 år siden (+- et århundre), så inntraff en større og ekstrem hendelse på jorden og som forandret hele naturens balanse. Det skjedde da vi var i Løvens tidsalder.

Jordens geografi endret seg drastisk og verdens-kartene så helt annerledes ut etter disse hendelsene.

Kunnskap om tall og geometri frigjør oss fra dogmer, og lærer oss om oss selv i helheten og naturen. Eller så balanserer våren- og høstens jevndøgn jorden og også alle oss som bor på den.

Ha en fin september måned 🙂

Tilbakemeldinger fra kunder og lesere

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Del din kommentar
Skriv inn ditt navn her