BOKANBEFALING – DEN SJETTE NØKKELEN.

Vil du ha action, kunnskap, spenning, mord og mysterier på en gang, bør du få med deg denne boken.

0
3860

I høst leste jeg boken «Den sjette nøkkelen».

En spennende bok av en norsk forfatter som jeg har omtalt tidligere og som så absolutt er verdt å få med seg. Han fortjener en anbefaling.

Romanen er en krim/fiksjon roman som ble utgitt juli 2017 av forfatter Åge Grønning.

Åge Grønning (f. 1953) er opprinnelig fra Bergen, men er nå bosatt i Brumunddal. Han arbeider til daglig som akupunktør i Hamar, og driver med kunstmaling og gitarspill på fritiden. Han har tidligere skrevet fire romaner, blant annet boken «Det tredje øyet».

Kilde

I hans andre bok ”Og stjernens navn er Malurt” ble handlingen lagt til Bergen. Hovedpersonene i storyen er Britt Hovden og Viggo Østvold som kjemper mot en overmakt som snur opp ned på livene deres. Boken slutter uten å fortelle hvordan det gikk videre med disse to personene.

«Den sjette nøkkelen» er en slags oppfølger til ”Malurt”. I den nye romanen har det gått fem år siden Viggo og Britt hadde kontakt sist, og en meget spesiell hendelse oppstår og fører Britt og Viggo sammen igjen. De møtes i all hemmelighet på en restaurant i Bergen sentrum. Atter blir en gang de konfrontert med en trussel som synes å nærme seg.

Jeg tok en telefon til Åge Grønning for å forhøre meg litt, og stilte han noen spørsmål i forbindelse med hans siste utgivelse.

Åge Grønning

Hvordan fikk du ideen til boken?

Ideen til «Den sjette nøkkelen» kom plutselig en høstdag i 2015 forteller Grønning. Ideen var helt uten et plott, men likevel så spesielt at jeg straks satte i gang med å skrive. Rimelig fort bestemte jeg meg for at innledningen skulle handle om Viggo Østvold slik at leseren kunne bli noe kjent med denne karakteren.

Jeg visste at det ville bli et møte mellom ham og Britt Hovden senere, men ikke i detalj om hvordan eller hvor.

Karakteren Håvard Brenna kom rimelig fort på plass under en lunsj sammen med en kamerat, hvor jeg i korte trekk fortalte litt om den nye ideen jeg hadde fått.  Under samtalen dukket denne karakteren plutselig opp fra det store intet. Absolut en karakter jeg er glad er kommet med i handlingen. Denne karakteren er så absolutt med på å heve spenningsnivået i boken, slik jeg ser det.

Har du en spesiell fremgangsmåte når du skriver?

Er det slik at plottet må være på plass før du starter skrivingen?

Nei plottet er aldri på plass når jeg begynner på en roman. Det er som ordtaket «Veien blir til mens man går.»
Å skrive er en hobby jeg slapper av med. Akkurat som med malingen tenker jeg mye i bilder når jeg skriver. Når inspirasjonen kommer sigene hvor jeg enn er, skriver jeg dem ned ved en senere anledning og tilpasser det manus. Så fra den ene dagen til den andre, kan storyen endre karakter og ta en helt ny retning. Denne måten å skrive på kaller jeg for intuitiv skriving.
Det kan høres litt tungvint ut for noen, men for min del er dette en inspirerende og interessant faktor i skriveprosessen, siden jeg ikke vet hva som kommer til å skje videre, bare at ”noe» meget spesielt ville komme til å inntreffe etter hvert.
Jeg pleier sjeldent å bekymre meg over hvor veien videre vil gå, ettersom jeg fra tidligere av har erfaring med at det ordner seg til på en eller annen måte.

Da jeg var halvveis i boken, hadde jeg for eksempel ikke den fjerneste anelse om hvordan slutten ville bli.  Jeg kan vel si det på den måten at slutten kom til meg som en stor overraskelse.

Cern

Ønsker du å formidle et spesielt budskap?

Jeg vil ikke si at boken skal formidle noe spesielt budskap. Det er heller mer et ønske om å underholde, og at noen av leserne kanskje blir såpass fascinert av handlingen, at de begynner å undre seg over ord og uttrykk.

I «Den sjette nøkkelen» kan det være at noen lesere vil komme til å bomme på hva som er fiksjon og hva som er fakta. Så da anbefales det å Google de forskjellige underlige påstandene, samt enkelte ord og uttrykk man blir usikre på.

I denne boken vil noen lesere sannsynligvis møte et verdensbilde som er på kollisjonskurs med deres eget. For noen kan dette virke forfriskende, og for andre igjen, kanskje en smule provoserende.

Hva handler så boken om?

Denne boken har faktisk med en del Numerologi som i forrige bok «Metamorfose». Her et lite utsnitt fra boken:

» Det var også andre ting han utmerket godt visste, for eksempel at numerologi var en besettelse i denne verden av opplyste. Nei, han var ikke annerledes selv, tall og tallkombinasjoner opptok ham omtrent dagen lang, ikke minst nå.
Mang en natt de siste ukene hadde han våknet våt av svette og sett tallet 22.22 klart for seg. Det var et av de mest benyttede ofringstidspunktene til Baal Molok, og nå var han sannsynligvis den som sto for tur. Ingen trengte å fortelle ham om spillereglene».

Ellers vil jeg si at vaskeseddelen til boken treffer godt, der sies det:

”Før politimannen Terry Hovden døde, klarte han å stjele en viktig nøkkel fra det mektige, skjulte nettverket i Genève. Kun Britt Hovden og hennes venn Viggo Østvold er informert om hvor nøkkelen befinner seg. Snart oppdager de at sterke krefter er satt i sving for å få nøkkelen tilbake… og mystiske ting begynner å skje rundt dem.
Følg Brit og Viggo i kampen mot overmakten i denne spennende boken der ingenting er som du tror. I kulissene trekker en maktelite i trådene – for å få tilbake… Den sjette nøkkelen, også omtalt som Shivas nøkkel.”

Avslutning

Vil du ha action, kunnskap, spenning, mord og mysterier på en gang, bør du få med deg denne boken. Jeg synes personlig den var så bra at den burde få bredere omtale.

Boken kan bestilles ved å klikke på bildet til høyre eller på denne lenken.

Forfattet av: Åse Steinsland, januar 2018

Omtale av Åges forrige bok finner du nedenfor.

BOKANBEFALING – METAMORFOSE