SAMMENHENGEN MELLOM VÅRJEVNDØGN & PÅSKE

Vi går mot lysere tider.

0
5309

Via geometri manifestesteres de kosmiske naturlover, og det er solåret med sine månefaser og årstider som styrer årets begynnelse og slutt.

Våren og høstens jevndøgn inneholder en kode som balanserer jorden og alle som bor på den. 

yinyangifVårjevndøgn skjer når dag og natt er like lange på jorden på sin årlige reise rundt solen. Lys og mørke er i balanse, men videre fremover så  er det lyset som vil vokse.

Mørketiden er definitivt over og naturen og vi mennesker står opp fra de «døde».

I 91 dager skal lyset få herske. Naturen våkner mer og mer til liv og det er tid for å så frø (eller egg) som skal høstes på høstjevndøgn når mørket tar over igjen.

Tidligere sivilisasjoner hadde sine hellige steder hvor de gjennomførte sine seremonier denne viktige dagen.

Tidligere sivilisasjoner hadde kontakt med med tallenes- og naturens sykluser. Kelterne og druidene feiret de forskjellige årstidene og overgangene.

I-Ching diagrammet avslører solens reise og endringen i lysforhold gjennom et år.
  • Vintersolverv, 20-22. desember. Varer i 13 uker, 3 måneder.
  • Vårjevndøgn, 20-22. Mars. Varer i 13 uker, 3 måneder
  • Sommersolverv, 20-22. Juni. Varer i 13 uker, 3 måneder
  • Høstjevndøgn, 20-22. September. Varer i 13 uker, 3 måneder

Syklusen symboliseres i kalenderåret med et halvt år med mørke og et halvt år med lys. Yin og Yang.

Gjennom tidene har vårjevndøgnspunktet blitt sett på som tidspunkt hvor kampen mellom lys og mørke pågår, guder dør og gjenoppstår.

Ser vi til kristendommen så er vårjevndøgn knyttet til høytiden påske med Jesus død og gjenoppstandelse. Derfor har vel Jesus liv og virke og hans åndelig reise kanskje en mer naturlig forklaring enn det folk flest er klar over.

stonehenge6Det samme er grunnen til at de i eldre tider var så opptatt av solen, stjerne-himmelen og de hellige prinsippene i mattematikk.

Gudinnetallet 13 står sentralt fordi tallet reflekterer et geometrisk mønster som eksisterer i mennesket, naturen, og i hele kosmos.

13måneblodMånen står i full blomst 13 ganger i året, gudinnen menstruerer 13 ganger i året og et kalenderår består av 4 x 13 uker.

13/4 er tallet for stiftelse og fundamenter. Den opprinnelige kalenderen var basert på naturens lover og bygget på månens 13 sykluser og de feiret vårjevndøgn, høstjevndøgn, vintersolhverv og sommersolhverv.

Solens reise gjennom et år med 13 x 4 uker representerer en universell reise vi alle går gjennom.

4sesongerDen opprinnelige kalenderen med 13 måneder ble forandret til 12 måneder og denne forandringen førte til at mennesker ble koblet opp på en kunstig og mekanisk kalender/klokketid som ikke er i harmoni med naturens mønstre og sykluser.

I dag starter et døgn om natten, i tidligere tider startet døgnet kl. 06.00 om morgenen da solen stod opp. I vår tid er det meste opp ned, vi bryr oss ikke lenger så mye om om universets og naturens sykluser og resultatet er veldig synlig i vår verden, ingenting er hellig lenger.

Jesus & påskesymbolikk
Jesus & påskesymbolikk

Historie & Symbolikk

«As above, so below.» Kristus og «kristusbevissthet» er solen og Kristus representerer også kristusbevisstheten i Jesus & oss, guds barn.

Den universelle spirituelle kraft som smelter sammen og blir ett med den søkende når individet har nådd et visst nivå. 2 blir 1.

Det fleste tenker ikke over at Jesus var hovedtemaet på konsilet i Nikea sommeren år 325, altså spørsmålet om hvordan man skulle oppfatte forholdet mellom Jesus og Gud.

I tillegg tok man opp praktiske spørsmål som når påsken skulle feires. Forhandlingene dreide seg altså i hovedsak om hvordan forholdet mellom Faderen og Sønnen skulle forstås og formuleres. Derettter forfattet de bibelen.

jesusosiris2Solhjulet i astrologi er delt opp i 12 tegn.  (1=jesus)+12=13. Solen (1) representerer både Kristus og menneskesønnen Jesus /oss.

Jesus gjorde Kristus & solens arbeid.

Nå er ikke slike historier kun å finne i kristendommen, det samme gjorde Osiris i Egypt, vi har Dionysus i gamle Grekenland, Krishna, Mithras,Tammuz, og Quetzalcoatl tusenvis av år tidligere.

Historien som gjentar seg i alle disses liv er fødselen rundt vintersolverv og svik, og død og gjenoppstandelse på vårjevndøgn.

ankhAlle disse gudommelige forsøkte med egne handlinger å demonstrere hva som må til for å bli frelst, få evig liv, bli opplyst, selvrealisert, udødeliggjort, fri m.m.

Gudinnen i Egypt

Korset er et symbol for himmelretningene. Det egyptiske symbolet Ankh forener korset og sirkelen i ett.

Eteren 0-punktet er fylt av kosmisk livsenergi. 0-punktet er sirkelen. Krysningspunktene (+) kalles jevndøgnspunktene: vårjevndøgnspunktet og høstjevndøgnspunktet.

Sfixen på Giza-platået stirrer også rett på solens oppstandelse i dag. Hun ser rett mot øst, der hvor solen står opp på vårjevndøgn og hun har oppsyn over den livgivende Nilen.Sphinx-and-Great-Pyramids

sphinx
Slik mener man Sfinxen så ut opprinnelig.

Gudinnen har zoomorfistisk design (gud/gjenstand i form av en dyreskikkelse) Hun har hodet til en kvinne, kroppen til en løve, halen til en slange og hun hadde også tidligere vinger.

Sfinxen og gudinnen på Giza-platået i Egypt er en  tidløs representant for livet, skapelsen, moder jord og naturens evige gjenfødsler.

Ordet Sfinx på egyptisk er shesepankh og betyr «levende bilde». 

 


Vårjevndøgn var et vendepunkt, videre fremover blir endelig dagene lengre enn nettene. Våren representerer kalenderårets barndom, det er tid for fornyelse og å feire nytt liv.

Videre fremover er energien stigende, naturen og vi blir mer levende og vitale. Vi sår nye frø eller vi legger egg (derfor påskeegget), både bokstavelig og metaforisk. Derfor er det også en fin periode å starte nye prosjekter.

  • Det er også tid for vårregngjøring. Vi rydder og kaster gamle ting, sorterer i garderober og vasker hus og vinduer etter vinteren og slipper inn mer lys.
  • Det er også en fin tid å rense kroppen med legende vårurter fra naturen som løvetann m.m.
  • Prøv å være ute og få i deg så mye sollys som mulig, legg merke til de vakre plantene og blomstene rundt deg. Sollyset gir oss mer energi og vitalitet, og hjelper kroppen til å danne den uunnværlige D-vitaminet.
Ha en nydelig vår og påske og husk å så gode tankefrø!

Forfattet av: Åse Steinsland, 29.03.2018

denne lenken finner du flere artikler om tallet 13. Nedenfor et utvalg.

M-PRINSESSENE. (A) Føyer Meghan Markle seg inn i rekken?

 

TALLET 13 OG MÅNEBLODET, GUDENES ELIXIR (A) Det hellige gudinneblodets kraft.

DET HELLIGE TALLET 13 & fredag den 13.