VÅRJEVNDØGN. Naturens nyttår!

Vi går mot lysere tider.

0
7824

Det gryr mot dag! Via geometri manifestesteres de kosmiske naturlover. 

Vårjevndøgn er naturens nyttår. Våren representerer kalenderårets barndom, det er tid for fornyelse og å feire nytt liv.

Vårjevndøgn skjer når dag og natt er like lange på jorden på sin årlige reise rundt solen. Lys og mørke er i balanse, men fremover er det lyset vokser.

Naturen våkner til liv igjen og det er tid for å så nye frø (eller egg). Mørketiden er over og Jorden og vi skal gjennom forvandling /metamorfose.

Nordlys, formet som en spiral og tallet 9.

Jevndøgnsprekker. Under jevndøgn reduseres polariteten i jordens elektro-magnetiske felt. I følge spaceweather.com dannes det sprekker i jordens magnetosfære i løpet av jevndøgns-uken, såkalte jevndøgn-sprekker. Jeg har også lagt merke til det er større koronale hull i bunnen av solen rundt denne tiden hvert år.

Solvinden strømmer gjennom sprekkene og materialiseres i vår verden som vakkert nordlys. Sprekkene åpner sømmene mellom dimensjonene og gir mer tilgang til høyere lysfrekvenser (fotoner, fremtidens energikilde). Det kan være utfordrende for den fysisk kroppen fordi utdatert koder, mønstre og programmering oppdateres. Mer om hvordan vi påvirkes av aktiviteten på solen i denne artikkelen.

Vedr. fotonenergi, på engelsk heter jevndøgn Equinox, ikke for ingenting at energiselskapet Statoil byttet navn til Equinor?

Ser vi til kristendommen er vårjevndøgn knyttet til høytiden påske med Jesus død og oppstandelse og andre tidligere sivilisasjoner hadde sine hellige steder hvor de gjennomførte seremonier denne viktige dagen.

I-Ching diagrammet avslører solens reise og endringen i lysforhold gjennom et år.
  • Vintersolverv, 20-22. desember. Varer i 13 uker.
  • Vårjevndøgn, 20-22. Mars. Varer i 13 uker.
  • Sommersolverv, 20-22. Juni. Varer i 13 uker
  • Høstjevndøgn, 20-22. September. Varer i 13 uker.

Gjennom alle tider har vårjevndøgn blitt sett på som tidspunktet hvor kampen mellom lys og mørke pågår, noen guder dør og  andre gjenoppstår.

I tidligere tider var de opptatt av solen, stjernehimmelen og de hellige prinsippene i mattematikk. Gudinnetallet 13 står sentralt fordi tallet reflekterer et geometrisk mønster som eksisterer i mennesket, naturen, og i hele kosmos.

13måneblodMånen står i full blomst 13 ganger i året, gudinnen menstruerer 13 ganger i året og et kalenderår består av 4 x 13 uker.

13/4 er tallet for stiftelse og fundamenter. Den opprinnelige kalenderen var basert på naturens lover og bygget på månens 13 sykluser og de feiret vårjevndøgn, høstjevndøgn, vintersolhverv og sommersolhverv.

Solens reise gjennom et år med 13 x 4 uker representerer den universelle reisen vi alle er med på hvert år.

4sesongerI vår tid er det meste opp ned, vi bryr oss ikke lenger så mye om om universets og naturens sykluser. Den opprinnelige kalenderen med 13 måneder ble forandret til 12 måneder og det førte til at mennesker ble koblet opp på en kunstig og mekanisk kalender/klokketid som ikke er i harmoni med naturens mønstre og sykluser.

I dag starter et døgn om natten, i tidligere tider startet døgnet kl. 06.00 om morgenen da solen stod opp.

Jesus & påskesymbolikk
Jesus & påskesymbolikk

Historie & Symbolikk

Jesus var hovedtemaet på konsilet i Nikea sommeren år 325. Forhandlingene dreide seg i hovedsak om hvordan forholdet mellom Faderen og Sønnen skulle forstås og formuleres. Deretter forfattet de bibelen.

I tillegg tok de opp praktiske spørsmål som når påsken skulle feires og det ble bestemt at den skulle feires første søndag etter første fullmåne etter vårjevndøgn.

jesusosiris2

Nå er ikke slike historier kun å finne i kristendommen, det samme gjorde Osiris i Egypt, vi har Dionysus i gamle Grekenland, Krishna, Mithras,Tammuz, og Quetzalcoatl tusenvis av år tidligere.

Historien som gjentar seg i alle de nevntes liv er fødselen rundt vintersolverv og svik, og død og gjenoppstandelse på vårjevndøgn.

ankhAlle forsøkte med egne handlinger å demonstrere hva som må til for å bli frelst, få evig liv, bli opplyst,udødeliggjort, fri m.m.

Gudinnen i Egypt

Korset er blant annet symbol for himmelretningene. Det egyptiske symbolet Ankh forener korset og sirkelen i ett. Eteren eller 0-punktet er fylt av kosmisk livsenergi. 0-punktet er sirkelen. Krysningspunktene (+) er jevndøgnspunktene vårjevndøgnt og høstjevndøgn.

Sfixen på Giza-platået stirrer også rett på solens oppstandelse i dag. Hun ser rett mot øst, der hvor solen står opp på vårjevndøgn og har oppsyn over den livgivende Nilen.Sphinx-and-Great-Pyramids

sphinx
Slik mener man Sfinxen så ut opprinnelig.

Gudinnen har zoomorfistisk design (gud/gjenstand i form av en dyreskikkelse). Hun har hodet til en kvinne, kroppen til en løve, halen til en slange og hun hadde også tidligere vinger.

Ordet Sfinx på egyptisk er shesepankh og betyr «levende bilde».

Sfinxen og gudinnen på Gizaplatået i Egypt er en  tidløs representant for livet, skapelsen, moder jord og naturens evige gjenfødsler.


Vårjevndøgn er et vendepunkt, videre fremover blir dagene lengre enn nettene.

Videre fremover er energien stigende, naturen og vi blir mer levende og vitale. Vi sår nye frø/egg (derfor påskeegg), både bokstavelig og metaforisk. Derfor en fin periode å starte på helt nye prosjekter.

  • Det er også tid for vårrengjøring. Vi rydder og kaster gamle ting, sorterer i garderober og vasker hus og vinduer etter vinteren og slipper inn mer lys.
  • Det er også en fin tid å rense kroppen med legende vårurter fra naturen som løvetann m.m.
  • Prøv å være ute og få i deg så mye sollys som mulig, legg merke til de vakre plantene og blomstene rundt deg. Sollyset gir oss mer energi og vitalitet, og hjelper kroppen til å danne det uunnværlige D-vitaminet.

The Butterfly Nebula, 4.000 lysår fra Moder Jord.

Metamorfose.

Frøet blir ikke en spire ved å fortsette å være frø i all evighet. Underveis må frøet gi opp å være frø, først da blir frøet en spire.

Spiren blir så til blomst, og blomsten blir ikke til frukt ved å fortsette med å være blomst. Blomsten må gi opp å være blomst for å bli til frukt.
Transformasjon skjer først når man oppgir en form. En form må dø, det er biologiens logikk. Spranget og vesen-endringen skjer når tiden er moden og formen er oppfylt. 

Forfattet av: Åse Steinsland, oppdatert 29.03.2020

NASA BEKREFTER MØTET MED FOTONBELTET. Foton, fremtidens energikilde?

Kilder: https://www.timeanddate.no/astronomi/vaarjevndogn

denne lenken finner du flere artikler om tallet 13. Nedenfor et utvalg.

TALLET 13 OG MÅNEBLODET. Sett pris på gudinnen i deg, uansett alder!

DET HELLIGE TALLET 13 & Fredag den 13.