VÅRJEVNDØGN. Naturens nyttår i dag!

Vi går mot lysere tider.

8157

Det gryr mot dag! Via geometri manifestesteres de kosmiske naturlover. 

I kveld er det vårjevndøgn. I følge eldgammel tro våkner lyskreftene for fullt, jordens naturlig magi blir aktivert og den blir renset for negativ energi 🙂

Vårjevndøgn er naturens nyttår. Våren representerer kalenderårets barndom, det er tid for fornyelse og å feire nytt liv.

(I sør er det omvendt, der er årstidene byttet om med vårjevndøgn i september og høstjevndøgn i mars).

Vårjevndøgn skjer når dag og natt er like lange på jordens årlige sykliske reise rundt solen. Lys og mørke er i balanse, men fremover er det lyset vokser.

Naturen våkner til liv og det er tid for å så nye frø. Mørketiden er over og moder jord går gjennom sin metamorfose.

Nordlys, formet som en spiral og tallet 9.

Jevndøgnsprekker. Under jevndøgn reduseres polariteten i jordens elektromagnetiske felt. I følge spaceweather.com dannes det sprekker i jordens magnetosfære i løpet av jevndøgnsuken, såkalte jevndøgn-sprekker. Jeg har lagt merke til det er større koronale hull i bunnen av solen rundt denne tiden hvert år, og det er det i år også, kilde.

Solvinden strømmer gjennom sprekkene og materialiseres i vår verden som vakkert nordlys. Sprekkene åpner sømmene mellom dimensjonene og gir økt tilgang til høyere lysfrekvenser (fotoner, fremtidens energikilde). Det kan være utfordrende for den fysiske kroppen fordi utdatert koder, mønstre og programmering oppdateres. Mer om hvordan vi påvirkes av aktiviteten på solen i denne artikkelen.

Vedr. fotonenergi, på engelsk heter jevndøgn Equinox, ikke for ingenting at energiselskapet Statoil byttet navn til Equinor?

Ser vi til kristendommen er vårjevndøgn knyttet til høytiden påske med Jesus død og oppstandelse og andre tidligere sivilisasjoner hadde sine hellige steder hvor de gjennomførte seremonier denne viktige dagen.

I-Ching diagrammet avslører solens reise og endringen i lysforhold gjennom et år.
  • Vintersolverv, 20-22. desember. Varer i 13 uker.
  • Vårjevndøgn, 20-22. Mars. Varer i 13 uker.
  • Sommersolverv, 20-22. Juni. Varer i 13 uker
  • Høstjevndøgn, 20-22. September. Varer i 13 uker.

Gjennom alle tider har vårjevndøgn blitt sett på som tidspunktet hvor kampen mellom lys og mørke pågår, noen guder dør og  andre gjenoppstår.

I tidligere tider var de opptatt av solen, stjernehimmelen og de hellige prinsippene i mattematikk. Gudinnetallet 13 står sentralt fordi tallet reflekterer et geometrisk mønster som eksisterer i mennesket, naturen, og i hele kosmos.

13måneblodMånen står i full blomst 13 ganger i året, gudinnen menstruerer 13 ganger i året og et kalenderår består av 4 x 13 uker.

13/4 er tallet for stiftelse og fundamenter. Den opprinnelige kalenderen var basert på naturens lover og bygget på månens 13 sykluser og de feiret vårjevndøgn, høstjevndøgn, vintersolhverv og sommersolhverv.

Solens reise gjennom et år med 13 x 4 uker representerer den universelle reisen vi alle er med på hvert år.

4sesongerI vår tid er det meste opp ned, vi bryr oss ikke lenger så mye om om universets og naturens sykluser. Den opprinnelige gudinnekalenderen med 13 måneder ble forandret til 12 måneder og vi ble koblet opp på en mekanisk kalender/klokketid  og er ikke lenger i harmoni med naturens mønstre og sykluser. I tillegg så starter døgnet midt på natta kl. 24. I tidligere tider startet døgnet kl. 06.00 om morgenen da solen stod opp.

Jesus & påskesymbolikk
Jesus & påskesymbolikk

Historie & symbolikk

Jesus var hovedtemaet på konsilet i Nikea sommeren år 325. Forhandlingene dreide seg i hovedsak om hvordan forholdet mellom Faderen og Sønnen skulle forstås og formuleres. Deretter forfattet de bibelen.

I tillegg tok de opp praktiske spørsmål som når påsken skulle feires og det ble bestemt at den skulle feires første søndag etter første fullmåne etter vårjevndøgn.

jesusosiris2

Nå er ikke slike historier kun å finne i kristendommen, det samme gjorde Osiris i Egypt, vi har Dionysus i gamle Grekenland, Krishna, Mithras,Tammuz, og Quetzalcoatl tusenvis av år tidligere.

Historien som gjentar seg i alle de nevntes liv er fødselen rundt vintersolverv og svik, og død og gjenoppstandelse på vårjevndøgn.

ankhAlle forsøkte med egne handlinger å demonstrere hva som må til for å bli frelst, få evig liv, bli opplyst,udødeliggjort, fri m.m.

Gudinnen i Egypt

Korset er blant annet symbol for himmelretningene. Det egyptiske symbolet Ankh forener korset og sirkelen i ett. Eteren eller 0-punktet er fylt av kosmisk livsenergi. 0-punktet er sirkelen. Krysningspunktene (+) er jevndøgnspunktene vårjevndøgnt og høstjevndøgn.

Sfixen på Giza-platået stirrer også rett på solens oppstandelse i dag. Hun ser rett mot øst, der hvor solen står opp på vårjevndøgn og har oppsyn over den livgivende Nilen.Sphinx-and-Great-Pyramids

Ordet Sfinx på egyptisk er shesepankh og betyr «levende bilde». Sfinxen og gudinnen på Gizaplatået i Egypt er en tidløs representasjon for livet, skapelsen, moder jord og naturens evige gjenfødsler.

På vår- og høstjevndøgn bades trappen på Kukulkán-pyramiden i sollys i en vinkel som produserer frem en 33 meter lang «lysslange». Lyset beveger seg nedover siden og treffer til slutt det gigantiske slangehodet som er hugget i stein ved bunnen av trappen. Her video av fenomenet 🙂


Vårjevndøgn, et vendepunkt. Videre fremover blir dagene lengre enn nettene.

Videre fremover er energien stigende, naturen og vi blir mer levende og vitale. Vi sår nye frø/egg (derfor påskeegg), både bokstavelig og metaforisk. Derfor en fin periode å starte på helt nye prosjekter.

  • Det er en fin tid for vårrengjøring. Vi rydder og kaster gamle ting, sorterer i garderober og vasker hus og vinduer etter vinteren og slipper inn mer lys.
  • Da passer det å rense kroppen med legende vårurter fra naturen som løvetann m.m.
  • Prøv å være ute og få i deg så mye sollys som mulig, legg merke til de vakre plantene og blomstene rundt deg. Sollyset gir oss mer energi og vitalitet, og hjelper kroppen til å danne det uunnværlige D-vitaminet.

The Butterfly Nebula, 4.000 lysår fra Moder Jord.

Metamorfose.

Frøet blir ikke en spire ved å fortsette å være frø i all evighet. Underveis må frøet gi opp å være frø, først da blir frøet en spire.

Spiren blir så til blomst, og blomsten blir ikke til frukt ved å fortsette med å være blomst. Blomsten må gi opp å være blomst for å bli til frukt.
Transformasjon skjer først når man oppgir en form. En form må dø, det er biologiens logikk. Spranget og vesen-endringen skjer når tiden er moden og formen er oppfylt. 

Forfattet av: Åse Steinsland, oppdatert 28.02.2023

NASA BEKREFTER MØTET MED FOTONBELTET. Foton, fremtidens energikilde?

Kilder: https://www.timeanddate.no/astronomi/vaarjevndogn

denne lenken finner du flere artikler om tallet 13. Nedenfor et utvalg.

TALLET 13 OG MÅNEBLODET. Sett pris på gudinnen i deg, uansett alder!

DET HELLIGE TALLET 13. Årets første Fredag den 13!