VALENTINESDAGENS TALL

Denne dagen har du lov å sende anonyme kjærlighetsbrev uten å føle deg tåpelig.

2
15500

Valentinsdagen markeres 14. februar hvert år, tallet 14 er skriverens tall.

Det passer bra med tanke på at man denne dagen oppfordres til å være impulsiv og skrive kjærlighetsbrev til den man har i kikkerten!

Det er den eneste dagen i året du har lov å sende anonyme kjærlighetsbrev UTEN å føle deg tåpelig.

Tallet 1+4=5 representerer de 5 sanser: berøring, lukt, syn, hørsel og smak, og dette er viktige ingredienser i kjærlighetsforhold. Tallet er sensuelt, eventyrlystent og lekent og stimulerer til nye opplevelser. Det er også en av 4 karmisk gjeld-tallene i Numerologi, så tallet advarer samtidig mot uventede hendelser, overdrivelser og sanselige utskeielser

valent

Tallene som råder.

Februar måned

Valentinsdagen blir også kalt alle hjerters dag. Dagen brukes i dag til å markere kjærlighet og romantikk. Gjerne i form av et postkort, en liten gave eller hyggelige måltider.

Valentinesdagen faller alltid i februar som er årets kalendermåned nr. 2. Dette er et følsomt, feminint, varmt og mottakelig tall. Tallet liker å være 1+1=2 og søker- og representerer samhold, dype følelser, intuisjon, vennskap, kjærlighet og relasjoner.

Tallet 2 er et partall og som symbolikken i tallet viser, slik er det også i virkeligheten. Tallet 2 liker å være 1+1=2. Tallet 2 liker nærhet, det er romantisk, fantasifullt og drømmende.

Som syklustall påvirker derfor kalendermånedens tall den kollektive masse med egenskaper som øker sjansene for at møter noen som får hjertet til å banke.

Dette gjør februar til en av kalender-årets mest romantiske måneder. 


Historikk

Noen mener Valentines-skikken oppstod på slutten av 1500-tallet på grunn av folketroen om at fuglene begynner å pare seg på denne dagen.

Dvergpapegøyen kalles Agapornis på gresk, og ordet betyr«kjærlighetsfugl» eller «lovebird.»

 Geoffrey Chaucer dikt kalt «Parliament of Foules» handler om to fugler og sies å være det første beviset på en sammenheng mellom fugler den religiøse feiringen av Valentinesdagen.

Ingen dyr representerer Valentinsdag bedre enn kjærlighetsfuglen. De danner livslange monogame forhold, de ordner hverandres fjær og mater hverandre. De sover til og med på en romantisk måte – nebb mot nebb – i stedet for hodet under vingen.

Den hellige Valentin

Andre mener feiringen har røtter i den romerske feiring av gudinnen Juno som representerte kvinner og ekteskap.

Denne feiringen markerte også starten på Luper-caliafestivalen, en fruktbarhetsfest som begynte 15. februar hvor man beskyttet kveget mot ulvene. I et rituale så slo prester iført ulveskinn kvinnene de møtte med remmer for å gjøre dem fruktbare.

St. Valentine.

Andre mener tradisjonen kommer fra myten om hellige Valentin som ble fengslet etter at keiser Claudius II truet alle med fengsel og dødsstraff om de ikke sverget til kristendommen. Valentin nektet og ble steinet til døde. Før han ble drept, skrev han et brev til sin kjære Julia og bad henne holde seg til Gud. Han undertegnet med «… fra din Valentin».  


Ellers så har tallet 14 i seg en rastløs, livlig, nysgjerrig og impulsiv energi så det er uansett en fin dag å komme seg ut av huset og være sosial.

Kilde

Valentinsdagen er en mye større sak i USA enn her hjemme. Der bruker de gjennomsnittlig til sammen over 150 milliard kroner (!) på mat, reiser, gaver og godteri.

På Filippinene er det ikke unormalt å benytte anledningen til å ta forholdet et steg lenger denne dagen. Her arrangeres det massebryllup med 1.500 par involvert på nettopp denne dagen.

For 6 år siden hilste solen oss på Valentines-dagen med denne hjerteformede solflekken 😍

Kilde

Da er det bare å kaste seg over penn og papir, finne frem forfatteren i deg og skrive i vei!

Lykke til!


Forfattet av: Åse Steinsland

Kilder:

Aktuelle artikler

BRYLLUPSDATO-KALKULATOR.

BEYONCE OG JAY Z`S TALL. Hvordan passer paret sammen? (A)

Comments are closed.