VALENTINESDAGENS TALL.

Denne dagen har du lov å sende anonyme kjærlighetsbrev uten å føle deg tåpelig.

2
15992

Valentinsdagen markeres 14. februar hvert år, og 14 kalles Skriverens tall.

Det passer bra med tanke på at man oppfordres til å skrive kjærlighetsbrev til den man har i kikkerten.

Det er også eneste dagen i året man kan sende anonyme kjærlighetsbrev UTEN å føle seg tåpelig!

Tallet 1+4=5 representerer de 5 sanser: Berøring, lukt, syn, hørsel og smak, viktige ingredienser i kjærlighetsforhold. Tallet er sensuelt, impulsivt, eventyrlystent og lekent og stimulerer til nye opplevelser. Nå er 14 også et karmisk gjeld-tall i Numerologi som samtidig advarer mot overdrivelser.

valent

Tallene som råder.

Februar måned

Valentinsdagen blir også kalt alle hjerters dag. I dagens verden markerer dagen kjærlighet og romantikk. Gjerne i form av et postkort, en liten gave eller koselige måltider.

Valentinesdagen faller alltid i februar, årets kalendermåned nr. 2 og 2 er et følsomt, feminint, varmt og mottakelig tall. Et tall som naturligvis liker å være 1+1=2 og som søker mot- og representerer samhold, dype følelser, intuisjon, vennskap, kjærlighet og relasjoner.

Tallet 2 er et partall og som symbolikken i tallet viser, slik er det også i virkeligheten. 2 liker nærhet, det er romantisk, fantasifullt og drømmende.

Som syklustall påvirker derfor kalendermånedens tall den kollektive masse med egenskaper som øker sjansene for at møter noen som får hjertet til å banke litt mer.

Det gjør februar til en av kalenderårets mest romantiske måneder. 


Historikk

Noen mener Valentinesskikken oppstod på slutten av 1500-tallet på grunn av folketroen om at fuglene begynner å pare seg på denne dagen.

Dvergpapegøyen kalles Agapornis på gresk, og ordet betyr«Kjærlighetsfugl» eller «Kovebird.»

 Geoffrey Chaucer dikt kalt «Parliament of Foules» handler om to fugler og sies å være det første bevis på sammenhengen mellom fugler og den religiøse feiringen av Valentinesdagen.

Ingen dyr representerer Valentinsdagen bedre enn kjærlighetsfuglen. De danner livslange monogame forhold, ordner hverandres fjær og mater hverandre. De sover til og med på en romantisk måte – nebb mot nebb – i stedet for med hodet under vingen.

Den hellige Valentin

Andre mener feiringen har røtter i den romerske feiring av gudinnen Juno. Hun representerte kvinner og ekteskap.

Denne feiringen markerte også starten på Luper-caliafestivalen, en fruktbarhetsfest som begynte 15. februar hvor man beskyttet kveget mot ulvene. I et rituale slo prester i ført ulveskinn kvinner de møtte med remmer for å gjøre dem fruktbare.

St. Valentine.

Andre mener tradisjonen kommer fra myten om hellige Valentin som ble fengslet etter at keiser Claudius II truet alle med fengsel og dødsstraff om de ikke sverget til kristendommen.  Valentin nektet og ble steinet til døde. Før han ble drept, skrev han et brev til sin kjære Julia og bad henne holde seg til Gud. Han undertegnet med «… fra din Valentin».  


Ellers så har tallet 14 i seg en rastløs, livlig, nysgjerrig og impulsiv energi så uansett en fin dag å komme seg ut av huset og være sosial.

Kilde

Valentinsdagen er en mye større sak i USA enn her hjemme. Der bruker de gjennomsnittlig over 150 milliard kroner (!) på mat, reiser, gaver og godteri.

På Filippinene er det ikke unormalt å benytte anledningen til å ta forholdet et steg lenger. Her arrangeres det massebryllup med 1.500 par involvert denne dagen.

For noen år siden hilste solen oss på Valentinesdagen med denne hjerteformede solflekken 🙂

Kilde
Da er det bare å kaste seg over penn og papir og finne frem skriveren i magen. Lykke til!

Flere artikler om tall og kjærlighet finner du her.

Forfattet av: Åse Steinsland

Aktuelt

BRYLLUPSDATO-KALKULATOR.

Kilder:

Kommentarer er stengt.